Explorer kampverslag dag 1

Geplaatst op 21 juli 2018


Zaterdag 21 juli
Kampdag 1:

Het explorerkamp is nu echt begonnen! YES ZIN IN.
Om 8:30 verzamelen we bij de lange wanden, op het programma staat dat de busjes om 9:00 richting Belgie vertrekken. Gelukkig komt de laatste explorer om 9:10 aan.

Alle tassen zijn ingeladen, de deuren van de busjes gaan dicht en de muziek gaat aan. Volgens Frank moet er het hele kamp maar 1 liedje geluisterd worden. De explorers waren het daar niet helemaal mee eens dus er is een prachtige “België playlist” gemaakt.

Ons kamp gaat plaats vinden in de la gilleppe. Daar aangekomen wordt eerst naar wifi gezocht en daarna snel het kamp opbouwen.
We kunnen niet wachten om in de comfortabele explo tentjes te slapen?
De tentjes en het grote zeil in de brandende zon opzetten in een open veld valt toch nog tegen. Het enige vocht wat op de droge grond valt is ons zweet van het harde werken.

De stoeltjes worden uitgeklapt en het is tijd om te relaxen. Op de achtergrond horen we het kampvuur en muziek. We zitten niet om het kampvuur want dat is te warm.

De geur van benzine verspreid over het kamp terrein. De branders worden gevuld en gepompt. Zo zijn we helemaal klaar voor de nasi die we vanavond gaan eten. De koelbox wordt opengedaan om de kip te pakken maar er ligt heel wat anders in. De vissers onder ons moesten de maden wel koud houden natuurlijk.

Na het avondeten is het tijd voor de afwas met als motto ” als het nat is is het schoon”
Het avond programma is chillen en vissen bij het stuwmeer. Er worden geen vissen aan de haak geslagen, wel veel blaadjes. Misschien zijn de vissen wel weg omdat de andere explorers een activiteit deden met stenen in het water gooien.
Er is ook een speeltuin waar je wifi hebt. Daar zit het soms ook ineens vol met explorers.
Gezelligheid met andere groepen en kampvuur is ook erg leuk. Vooral in de late avond uurtjes.

Hoogtepunt van de dag: De dansjes van Richard?
Tip: Het toiletgebouw heeft stopcontacten dus dan kan de telefoon opgeladen worden tijdens het afwassen.
Leuk feitje: het stuwmeer is zo groot dat het moeilijk is om elkaar te vinden, wel leuk dat je naar elkaar kan zwaaien vanaf de andere kant