Explo verslag  9 februari

Geplaatst op 21 februari 2018


Voor deze opkomst stond muziek en karaoke op de planning, met andere woorden een avond vol gezelligheid. Toen we binnenkwamen bij de lange wanden stond de muziek hard aan en was de nodige gezelligheid al aanwezig.

Als alle explorers zijn aangekomen kan het echt beginnen, De vlag werd gehesen door een plaatje van de vlag met de beamer te projecteren. Na de opening kon het feest beginnen, het eerste spel zijn 2 spannende muziekquiz via Kahoots. De muziek van zo gevarieerd dat zelf de oude leiding een kans had om te winnen. Nu is het tijd voor de echte karaoke! Er worden tweetallen gemaakt en iedereen krijgt even tijd om een liedje te kiezen en te oefenen. Soms erg moeilijk er zit een strenge jury, je wordt namelijk beoordeeld op enthousiasme, zang, dans en de moeilijkheid van te tekst. Iedereen heeft de sterren van de hemel gezongen ook al zouden we bij een paar liever de microfoon uit zetten 😉 Je mag zelfs nog een liedje komen zingen voor meer punten. Na deze fantastische optredens gaan we een spel doen waarbij je doormidden van hints/ dansjes een liedje moet uitbeelden. De rest van de groepjes moeten dit raden, het leukste is om ze zo lang mogelijk door te laten gaan zodat je langer kan lachen.

We zien een paar fanatieke blikken in de ruimte en als de muziek start beginnen de explorers rondjes om de tafels en krukken te rennen. Dit klinkt natuurlijk een beetje gek, maar ja het zag er ook gek uit. We deden namelijk stoelendans! Het was zo leuk dat we het zelf twee keer hebben gedaan. Het is best een vermoeiend spel dus de meeste vonden het prettig dat ze weer konden zitten en naar het geweldige karaoke lied van de organisatie moesten luisteren als afsluiting.

En nu even in het kort, Het was weer een gezellige opkomst 🙂