Explorer opkomst 1 oktober 2022

Geplaatst op 12 oktober 2022


Vrijdag 1 oktober was voor ons weer de eerste ‘echte’ opkomst. Op het programma stond er voor deze opkomst een dropping gepland.

Nadat we om half 8 hadden verzameld bij de Lange Wanden en iedereen de eindlocatie had gehoort gingen we weg. De eindlocatie was de uitkijktoren in het Aekingererzand.
We werden allemaal geblinddoekt en hadden vanaf toen geen idee meer waar we heen gingen. Na (denk ik) een kwartier in de auto hebben gezeten waren we op onze startlocatie aangekomen. Vanaf hier moesten we het zelf allemaal uitzoeken. Nadat we een tijdje een willekeurige kant op hebben gelopen kwamen we een bord tegen met een kaart, hiermee konden we een beetje oriënteren waar we waren. Onze conclusie was dat we in (de buurt van) Doldersum waren, we hadden dus nog een heel stuk te gaan. We probeerden een beetje de knooppunten van de fietsroutes te volgen, zodat we steeds een idee hadden van waar we ongeveer waren, dit werkte erg goed en we kwamen steeds meer in de buurt van het eindpunt. We vonden het wel een beetje saai om constant op het fietspad te lopen, daarom hebben we af en toen ook stukjes afgesneden. Zo zijn we nog langs de uitkijktoren van Doldersum gelopen en hebben we stukken over de hei gelopen. Aangekomen bij het Canadameer wisten we dat we er bijna waren, alleen nog een stuk over de hei. Dit stuk duurde uiteindelijk wel nog heel wat langer als we hadden  verwacht, we zijn een flink stuk de verkeerde kant op gelopen en we waren een beetje aan het ronddwalen over de hei. Uiteindelijk hebben we de uitkijktoren gevonden, we zijn rond half 12 bij de eindlocatie aangekomen.
Daarna was het nog een stukje teruglopen naar de auto en werden we weer teruggebracht naar de Lange Wanden. Het was weer een geslaagde opkomst!