Explorer opkomst donderdag 28 april

Geplaatst op 30 april 2018


Deze opkomst was op een andere datum dan normaal. De opkomst stond officieel gepland op vrijdag avond 20 april, maar toen waren de meeste explorers te vinden bij het kolonie feest wat ook heel leuk was.

De opkomst was al wat anders omdat het op een donderdag was, een Explorer was een beetje in de war en had de bevervlag opgehangen. We hebben ons maar aangepast en ook geopend met het beverlied.

Na de opening werd de groep gesplitst. De organisatie kwam rond met een bak, in de bak zaten briefjes, per groepje moest je er 2 uit pakken. Over deze onderwerpen moest je dan een korte film maken van minimaal 5 minuten en op 5 verschillende locaties.

Groep 1 had de briefjes met de onderwerpen scouting en vakantie.

Groep 2 had de briefjes school en dieren.

Tot de pauze zijn we bezig geweest met het maken van de films. De camera’s werden afgeven bij de organisatie die de filmpjes ging bewerken tot 2 hilarische speelfilms.

Na de pauze was het de bedoeling om het vuurtorenspel te doen in het bos maar omdat het nog niet donker genoeg was hebben we eerst het spel black stories gedaan. Hierbij wordt er een verhaaltje verteld en de groep moet raden wat er gebeurd is. Meestal is het heel onlogisch en raar dus ook moeilijk om te raden. Maar gelukkig zijn de explorers heel slim en heel wat gelach later was het tijd om het donkere bos in te gaan.

We werden naar een plek begeleid in het bos waar niks was. De organisatie had ergens in het bos een cirkel uitgezet waar we in moesten komen. Dus de eerst stap was om de cirkel te vinden. Daarna werd het nog moeilijker want in de cirkel stond iemand met een zaklamp die je af kon schijnen. Door heel stil te zijn en langzaam dichterbij te sluipen kon je ongezien in de cirkel komen. Een hele opgaven maar iedereen is veilig aangekomen in de cirkel.

Weer terug in het praathuis hebben we het filmpje van groep 2 al gekeken, heel grappig. Het hele filmpje werd er gelachen, wat hebben ze het toch leuk gedaan ?

Bij de film van groep 1 was iets mis met het geluid dus de organisatie zorgt dat we de volgende opkomst naar de geweldige film van groep 1 kunnen kijken.

Na de evaluatie zijn nog wat mededingen gedaan, als je 4 mei wilt helpen in de kerk en met de herdenking moet je Geert mailen of appen.

Nog een keer complimenten naar Arjan en Tijn voor de leuke goed georganiseerde opkomst ?

Geschreven door Cristel