Explorers op pinksterkamp

Geplaatst op 4 juni 2021


Het was weer Pinksteren en dat betekend één ding: NPK. Voor ons als explorers was het de eerste keer, aangezien het vorig jaar niet door kon gaan. Alleen kon het dit jaar helaas ook niet zoals normaal. We konden niet naar Marnewaard toe en iedere groep moest het grotendeels zelf regelen. Wel had de NPK commissie een paar leuke activiteiten bedacht!

Zo begonnen we zaterdag ochtend met Crazy 88, hier kon je heel het weekend mee bezig en er waren een hoop verschillende opdrachten. Zo moest je bijvoorbeeld een eigen glijbaan, een knikkerbaan en een zandkasteel maken en er was een opdracht waarbij je een reclame na moest maken. Ook waren er een paar online tochten uitgezet met verschillende route technieken.

Toen we het een beetje zat waren met alle opdrachten hebben we de taken verdeeld, twee explorers gingen boodschappen doen, een paar een gingen vuur maken en er moest een zeil opgehangen worden. Nadat het vuur brandde en de boodschappen er waren, konden we beginnen met koken. Voor in de middag stonden er broodjes met ei en spek op het menu en voor de avond hadden we als voorgerecht soep en als hoofd- en nagerecht pulled pork en een appeltaart uit de Dutch oven.  In de middag zijn we verder vooral bezig geweest met het koken en hebben we weer even gezellig bijgepraat. ‘s Avonds hadden we een pubquiz in het thema van piratenmuziek, aangezien er heel het weekend een explo radio te horen was. Wij zijn uiteindelijk 8e van de 32 geworden! Daarna zat de eerste dag van NPK 2021 er weer op en gingen we naar huis om de volgende dag weer gezellig verder te gaan.

De tweede dag begonnen we weer met wat opdrachten voor Crazy 88. Daarna hadden we een vuurtje gemaakt en hadden we het zeil weer opgehangen, zo konden we mooi droog bij het vuur zitten als het regende.
Voor het middageten hadden we broodjes knakworst en ook hadden we nog soep die over was van de vorige dag, deze keer hadden we alleen nog maar even bouillon toegevoegd om de soep wat extra smaak te geven.  😛
In de middag was er Formule 1 en dat wilden we natuurlijk niet missen. Daarom hebben we geregeld dat we toch nog Formule 1 konden kijken op een prachtig geïmproviseerd scherm. Ook waren er in de middag nog een paar explorers die een tocht gelopen hadden. Tussendoor hadden we als snack een heerlijke zelfgemaakte kaneelbroodjes! Daarna was het alweer tijd om op te ruimen en was NPK 2021 voorbij. Het was een geslaagd weekend!