Opkomst Scouts 9 februari 2019

Geplaatst op 6 maart 2019

Deze opkomst gingen we aan de slag met 'Hout'. Eerst moesten er dode bomen omgezaagd en gehakt worden. Daarna gingen we fluitjes maken van hout. Ook hadden twee PL /APL Scouts een aantal leuke spellen voorbereid .....


Deze zaterdag was er weer een opkomst. Deze opkomst zijn we met zijn allen weer leuk aan de gang geweest. Eerst gingen we met zijn allen naar het bos, hier hebben we uitleg gekregen over hoe je een boom moest omhakken en zagen. Vervolgens zijn we met zijn allen dode bomen die nog rechtop stonden gaan omhakken of omzagen. Dit was best een leuk karwei, maar ook best zwaar.

Vervolgens zijn we terug gegaan naar de lange Wanden. Hier aangekomen zijn we naar binnen gegaan en kregen we uitleg over hoe we een fluit moesten maken van hout. Vervolgens gingen we die fluit ook echt maken. Je kreeg een stokje met een gat erin en zaagde er een klein gleufje in, vervolgens had je dan een fluit. Bij de meeste werkte deze fluit niet, maar het was wel erg leuk om te maken. Vervolgens gingen we naar buiten waarbij Amber en ik (Berend) van te voren zelf iets hadden voor bereid. Dit is iets wat alle APL’s (assistent ploegleider) en PL’s (ploegleider) moeten doen. Wij hadden allemaal kleine spelletjes voorbereid.  Het eerste spelletje wat we deden was een soort van boter kaas en eieren. Er lagen 9 vakken op de grond en je had 2 groepjes. Iedereen stond op een afstand van zo’n 5 meter van de vakken. Wanneer er werd gefloten, mocht de eerste rennen. Als diegene zijn stuk had neergelegd moest hij/zij terugrennen en de volgende aantikken. Dit ging zo door. Daarna deden we fopbal. Fopbal is een spel waarbij één iemand in het midden staat en de andere mensen probeert te foppen. Als hij de bal gooit met jij hem vangen en als hij hem niet gooit mag je je handen niet laten zien. Als je de bal niet vangt of je handen laat zien zonder dat de bal word gegooid, ben je af. Dit was ook een zeer leuk spel.

Toen gingen we beren. Voor de meeste mensen van de scouting is beren heel bekend. Het is eigenlijk een soort Hollandse leeuwen alleen dan net iets ruiger. Je hebt vaak 2 of meer beren in het midden staan die proberen de andere mensen op te tillen. De andere mensen rennen van de ene naar de andere kant en proberen niet gepakt te worden. Degene die als laatst overblijft wint.

Als laatste hebben we een soort voetbal gespeeld. Het verschil tussen dit en voetbal is dat je hierbij je handen mag gebruiken. Als je de bal in je handen hebt mag je niet meer lopen. Het is dus een soort voetbal en korfbal samengevoegd. Je moest proberen te scoren en het team met de meeste goals wint. Uiteindelijk telde al deze spellen ook nog voor de ploegenstrijd. Het was een zeer leuke opkomst en ik heb me goed vermaakt