De leiding kwam op de zaterdagmiddag voor een verassing te staan

Geplaatst op 2 oktober 2019


De leiding kwam op de zaterdagmiddag voor een verassing te staan: er hadden zich om half twee maar vier scouts gemeld en dit zou ook het aantal blijven waar we de hele opkomst mee zouden blijven. Helaas moest de leiding door de lage opkomst de vele leuke spellen en activiteiten die voorbereid waren op de plank zetten en door middel van improvisatie toch maar een middag vullend programma zien te creëren.

Om de middag dan toch goed van start te laten gaan werd er na het openen een wandeling gemaakt naar het vennetje waar ook altijd de wateractiviteit van de Wampex en de Vledderveense ijsbaan is. Bij het ven hebben de scouts en de leiding lekker genoten van het weer en de vele bejaarden die hun fietstocht wel wilden onderbreken voor een praatje. Aangezien we niet de hele middag bij het ven konden rondhangen zijn we na een poosje weer verder gaan lopen en zijn we via een avontuurlijke route terug weer bij de Lange Wanden aangekomen. De Scouts hebben daar een stoepkrijt tekenopdracht uitgevoerd terwijl in het grootste geheim waterballonnen en emmers met natte sponsen werden voorbereid door de leiding. Vervolgens werd er met deze sponsen en waterballonnen een wedstrijd gehouden die de mikvaardigheid van de scouts testte door op getekende schietschrijven te gooien. Al met al nam deze laatste activiteit meer tijd in beslag dan verwacht en liep een simpele en toch gezellige middag weer op zijn einde.

Volgende opkomst is overvliegen en zullen we afscheid nemen van een paar oudere scouts terwijl we weer nieuwe scouts mogen verwelkomen

Mededeling: de opkomst begint en eindigt gewoon bij de lange wanden