Kolonisten van Catan!

Geplaatst op 18 juni 2021


Afgelopen opkomst waren we met een mooie grote groep, het was namelijk doordraaidag. Er kwamen Welpen bij ons mee kijken, want zij vliegen na de zomervakantie over. Deze opkomst gingen we een groot bosspel doen, namelijk Colonisten van Catan. De groep werd in vieren gedeeld en er werden al verschillende theorieën bedacht. De ene groep zal bij elkaar blijven tijdens het spel, de ander splitste op en weer de ander ging individueel het spel in.

De groepen begonnen met een waarde van 10 euro en ze konden hier de grondstoffen van kopen. Ook bij de centrale post kon er gegokt worden en moest er in 3 beurten 3 dezelfde dobbelstenen gegooid worden. De waarde wat je dan inzette en je had goed gegooid werd verdriedubbeld.

Er waren tijdens het spel drie posten waar de Scouts grondstoffen konden kopen. Bij elke post was de waarde van de grondstoffen verschillend en na een bepaalde tijd werd de waarde ook weer veranderd. Algauw konden de eerste groepen een straat kopen en de dorpen en steden werden daarna ook snel gekocht. Bij sommige groepen ging het zelf zo goed met het geld en de grondstoffen dat ze verdiende dat er een metropool werd gebouwt.

Tot over twee weken!

Groetjes,
De Scoutsleiding