Npk verslag Scouts

Geplaatst op 8 juni 2023


Vrijdag:

Met 5 karren vol bagage vertrokken wij als leiding vrijdagochtend naar het NPK terrein. Daar aangekomen alles bij de juiste speltak uitladen en dan kwamen we toch echt bij het Scouts terrein. Het eerste wat we zagen was een groen weiland waar vakjes waren gezet voor iedere groep. Aangezien wij met behoorlijk wat Scouts op NPK gingen was ons terrein ook wel wat groter dan de rest (top 10 grootste groep bij de Scouts). Wij mochten pas vanaf 1 uur beginnen met de hudo opzetten, dus moesten we nog even wachten. Gelukkig konden we in de tussentijd bedenken waar we de rest op wilde zetten en voordat we wisten was het al 1 uur. Snel een hudo bouwen was alleen wel een uitdaging, omdat maar 1 leiding wist hoe dit er normaal uit komt te zien. Gelukkig hebben we het nu allemaal onthouden en staat volgend jaar de hudo zo 😉

Rond half 5 waren de Scouts aangekomen op het kampterrein en was het eerst tijd om de tenten op te zetten. Helaas hadden veel Scouts niet opgelet met zomerkamp en was hier en daar een beetje hulp nodig. Maar na een tijdje stond alles strak en konden de matjes uitgerold worden.

Daarna snel beginnen met de keukens bouwen en de vuurtafel neerzetten. Onder tussen was er soep opgewarmd en waren er broodjes knakworst voor de Scouts.

Zaterdag:

Het eerste wat we deze ochtend hoorden was dat de potti potti vol was, ook goedemorgen Scouts.. Dit had ook wel iets later gemogen. Maar snel het ontbijt klaar zetten, zodat de Scouts daarna weer verder konden met bouwen. Helaas werden onze vuurtafels meerdere keren afgekeurd, maar uiteindelijk kwam alles goed en konden we koken op de vuren.

Om 1 uur was de centrale opening, dus moesten de uniformen aan en de das netjes om. Voor een aantal Scouts was de opening nieuw en een paar kenden dit al vanuit een vorig npk met een andere speltak. Eigenlijk is de opening van NPK in 1 woord te beschrijven en dat is: indrukwekkend! Je staat daar met zoveel Scouts bij elkaar om een mega tof weekend te beleven! Na de opening werd er weer verder gebouwd en werd er uiteindelijk pannenkoeken gebakken op het vuur. Dit duurde alleen iets langer dan we hadden verwacht, maar iedereen had optijd de buiken vol voor het avondspel. Na het avondspel was iedereen toch wel moe en gingen de Scouts lekker naar bed toe.

Zondag:

De zondag staat voor de Scouts in het teken van de hike, de mega ploeter power race of de Marne play store. Iedere patrouille deed wat anders en ze gingen allemaal op een ander tijdstip weg. Zo hadden een paar Scouts voor de activiteit nog tijd om naar het middenterrein te gaan en andere Scouts hadden na die tijd daar tijd voor. De twee patrouilles die de mega ploeter power race hebben gedaan hebben het zelfs voor elkaar gekregen om in de top 10 te eindigen. De arenden op de 9e plek en de Wolven op de 10e plek! Netjes hoor!! Had het zwemmen bij het vlot voor de extra punten toch voor zo’n mooie einduitslag gezorgd 😉

Zondagavond stond op het menu pasta met blokjes cervelaat en allerlei verschillende groente. Dit werd per patrouille gekookt en het smaakte heerlijk. Op de zondagavond was er ook date night bij onze buren en een aantal Scouts gingen eens kijken of ze eventueel nog leuke Scouts tegen kwamen. Na de date night was het tijd voor de Scouts disco. Nou ik heb Scouts nog nooit zo enthousiast mee horen zingen en dansen als het groepje waar wij mee waren. Het was een gezellige disco! Toen de disco was afgelopen nog even wat drinken met chips en toen was iederen eigenlijk ook wel weer moe. Op naar de laatste dag van NPK!

Maandag:

Dit is dan toch de laatste dag voor ons op het NPK terrein. Zo’n dag staat dan ook in het teken van bezoekersdag. De meeste ouders kwamen rond 1 uur en de Scouts lieten allemaal vol trots zien wat ze allemaal hebben neergezet in een weekend. Snel nog even een rondje over het middenterrein en toen was het 4 uur en alweer tijd om de vlaggen naar beneden te halen en het kamp af te sluiten. De prijzen werden uitgereikt en het eeuwig vuur werd geblust. Nu kregen onze 4 pl’s een stukje houtskool mee naar huis die we volgend jaar weer meenemen om het eeuwig vuur weer aan te maken. Na het sluiten mochten we alles afbreken en binnen twee uurtjes was er helemaal niks meer te zien op ons kampterrein. Snel de foto’s en de bandjes van NPK nog uitdelen en dan lekker met ze allen naar huis toe.

Wij willen alle Scouts voor dit NPK bedanken en wij als leiding kijken nu al uit naar volgend jaar! Dit jaar hebben we ons kampeerstandaard gewoon behaald en hier mogen we trots op wezen met z’n allen. Ook zijn wij gewoon 31e geworden van de 39 groepen die hun kampeerstandaard hebben gehaald. En zelfs 6 groepen hebben dit niet gehaald. Wij zijn trots op deze plaats en die plaats hebben we mede dankzij jullie gehaald!