Op zoek naar de alleskunner

Geplaatst op 4 mei 2021


Vandaag stond onze opkomst in het teken van de alleskunner. Welke Scout kan alles en doorstaat alle spellen? De Scouts hebben de hele opkomst tien spellen gedaan in allerlei verschillende richtingen.

Spel 1 stond in het teken van reactievermogen, wie blijft er het langst in de kring staan zonder geraakt te worden door de Ninja? Deze ronde werd Sander de winnaar na een spannende finale met Jente. Spel 2 ging over het inschattingsvermogen van de Scouts. Ze moesten allemaal een stok in het bos vinden van precies 1 meter lang . Sommige Scouts kwamen met een stok van 1,5 meter, maar dit was toch echt te lang. Uiteindelijk vond Ravi een tak van precies 1 meter en was hij de winnaar van dit spel. Bij spel 3 werd gekeken of de Scouts op hebben gelet met de routetechniek opkomst, ze moesten kompas schieten.

Bekers stapelen zo hoog mogelijk werd gedaan bij spel 4. Twaalf hoog was het record en zelf de leiding kon dit niet verbreken. Milan had de hoogste toren en drie andere scouts hadden een toren van 11 hoog. Spel 5 was het ja en nee spel en bij spel 6 werd er een spannende stoelendans gespeeld. De tussenstand was erg spannend Luuk stond op plek 1 en Milan op plek 2. Alles kon natuurlijk nog veranderen bij de laatste vier spelen.

Er werden vliegtuigjes gevouwen die zover mogelijk over de lijn moesten vliegen. Sommige vliegtuigjes belanden achter de lijn in plaats van voor de lijn. Het record was 9,73 meter door Milan. Ook werden er buizen verstopt door Erik die de Scouts moesten vinden bij spel 8. Alleen ze waren zo goed verstopt dat niemand ze kon vinden. Bij het ene laatste spel gingen we de muzikale wereld in en werden er verschillende nummers afgemaakt. Sommige nummers wist niemand en de andere konden iedereen afmaken. Nu snel even berekenen wie de uiteindelijke winnaar is van de alleskunner. Het was een spannende strijd waar alle Scouts goed hun best hebben gedaan om zo hoog mogelijk te eindigen. Maar de echte alleskunner die uit deze opkomst kwam was: Milan! Gefeliciteerd Milan, jij mag op kamp een avond mee eten bij de leiding.

Tot over twee weken!

Weetje voor de volgende opkomst:

We zijn druk bezig met de wet oefenen. De eerste twee regels hebben we druk geoefend met de vorige opkomst. Sommige Scouts waren thuis de wet kwijt geraakt en konden deze moeilijk op internet vinden. Vandaar de wet in de vsi:

Een scout trekt er samen met anderen op uit om de wereld te ontdekken
en deze meer leefbaar te maken.
Een scout is eerlijk, vriendelijk en zet door.
Een scout is trouw, waardebewust en zorgt goed voor de natuur.
Een scout is behulpzaam en respecteert zichzelf en anderen.