Scouts koken er soep van

Geplaatst op 6 februari 2018


Afgelopen opkomst stond in het teken van het insigne rondom koken.
Met elkaar hebben we gekeken wat we graag willen leren, wat we graag willen doen en hoe we dat willen doen.

Afgesproken hebben we dat we het insigne gaan halen tijdens de opkomsten, Waarom? Omdat de meeste scouts aangeven vaak een andere sport voor de opkomst te doen. Aangezien iedereen  enthousiast was, gaan we dus gezamenlijk van start.

Deze opkomst hebben we er een ploegenstrijd van gemaakt en was het startschot voor t insigne; Wie kookt de lekkerste soep, welke soep ziet er het smakelijkste uit en wie bedenkt een originele naam voor de soep. Daarnaast hebben we geprobeerd gevuld brood te maken en dit alles op het houtvuur.

Een inspirerende kook start met her en der wat aangebrande harde broden, maar dat mocht de pret niet drukken want de vulling was heerlijk. De gevulde courgettes waren ook verbazend snel klaar en hartstikke lekker.

Komende opkomst gaan we dus zeker verder met het kook insigne, Dit insigne brengt wel kosten met zich mee, van iedere scout € 6,00 .

Dit kun je de komende keer meenemen en afgeven bij Ilja.

We zullen 4 tot 5 keer met het kook insigne bezig zijn het is dan ook wel de bedoeling dat je minimaal 4 maal aanwezig bent.
De opkomsten staan niet volledig in het teken van koken, met de Junior Wampex in het vooruitzicht, zullen we natuurlijk ook aandacht aan tochttechnieken besteden?

Heb je je nog niet aangemeld voor de Junior Wampex, overleg dan met elkaar en vorm een groep zodat je ook deze belevenis niet mist.

Voor de scouts die zich nog willen aanmelden voor de HIT, deze is elk jaar met Pasen. Er zijn al heel veel activiteiten vol maar kijk op de website van de hit en je ziet wat er nog mogelijk is in het land.

Donderdag 8 februari as is de zwerfvuilactie. Kinke, Eduard en Erik Donker zijn samen met Robin namens de scouts aan de beurt.
Vergeet je zaklamp/hoofdlamp niet. Verzamelen om 18.30 uur bij de parkeerplaats van de koloniehof in Frederiksoord.

Tot zaterdag

Jullie scoutsleiding