scouts leggen de knoop erin

Geplaatst op 26 januari 2017


Afgelopen opkomst stond in het teken van Knopen. Maar aangezien de weersvoorspellingen aan het eind van de middag een stuk slechter waren hebben we in overleg met de scouts de opkomst omgegooid. Dus hup eerst richting het bos waar de vlaggen van elkaar geroofd moesten worden. De vlag in de vorm van de Zwarte handschoen was de ene keer beter te vinden dan de andere keer.

Teruggekeerd in de Langewanden besloten we warme chocomel te halen en thee te zetten, jan trakteerde ons op een plakje cake erbij wat uiteindelijk versierd moest worden met slagroom en hagelslag en zo een torentraktatie werd.

En daarna aan de slag, het dropveterspel. In drie groepen probeerden we allemaal de knopen op de kaartjes te maken, en we kwamen knopen tegen die we nog niet eerder hadden gedaan.

Toen de dropveters op waren, waren de meeste knopen gelegd. Een volgend moment kunnen de knopen afgestreept worden. zodat alle knopen gedaan zijn.

We sloten af met het woordenspel van Kris.

Komende zaterdag hebben we gewoon opkomst bij de Lange wanden. Start om 13.30 uur en rond 17.00 gaat iedereen weer naar huis.

Tot zaterdag, als je niet kunt laat het ons dan even weten.

Groetjes,

jullie scoutsleiding.