Scouts masterchef

Geplaatst op 8 december 2022


Vandaag stond op het programma masterchef, maar daar moesten eerst ingrediënten verdient mee worden. Dus snel met alle Scouts naar binnen voor een quiz. Er werden allemaal moeilijke vragen gesteld wat te maken heeft met eten. Daarna nog een smaak en geur test. De Scouts hadden het bijna allemaal goed en verdienden hiermee ingrediënten.

Na de quiz werd er per ploeg een vuur gemaakt waar op gekookt kon worden. De Scouts hadden al verschillende ideeën wat ze wilden maken en er werd druk gesneden. De driepoten werden boven het vuur gezet en er werd water gekookt voor rijst/ pasta. Ook werd er op roosters verschillende groentes gebakken. Het begon bij de Lange Wanden erg lekker te ruiken en het zag er goed uit! Met bijna het einde van de opkomst in zicht was het tijd om alles af te wassen en de gerechten netjes op te dienen.

De jury heeft alles geproefd en na een goed beraad was er een uitslag uitgekomen. De vossen waren vierde geworden en hadden een gerecht gemaakt met tonijn. Ze hadden er alleen iets teveel kruiden door waardoor het erg pittig was geworden. Als derde zijn geëindigd de Wolven. Ze hadden aardappel, groente, bonen soep gemaakt. De beren zijn tweede geworden en ze hadden rijst gemaakt met vlees erdoor. Als eerste waren de arenden geëindigd. Hun hadden een pasta gemaakt met zelf gemaakte tomatensaus. De presentatie was erg mooi en de saus was goed van smaak.

Het was weer een geslaagde opkomst!

Ps. 10 december hebben wij opkomst van 17:00 tot 20:30 in het praathuis op camping padjelanta. We hopen dat iedereen er zin in heeft en netjes gekleed is. Wat we gaan doen is nog een verrassing 😉