Drijfnat overvliegen en allemaal data voor in je agenda

Geplaatst op 19 september 2017


Tsjonge dat was wel wat, allemaal tot op t hemd nat tijdens het overvliegen. Wij hebben 7 scouts uitgzwaaid en vervolgens 6 welpen ontvangen.
Een mooie club, precies evenveel jongens als meisjes bij de scouts nu. We hebben kennis met elkaar gemaakt en een korte uitleg gedaan hoe het er bij bij de scouts toegaat, maar Laat je uitdagen dan kom je er vanzelf achter.

Aankomende opkomst, 23 september staat in de voorbereiding op ons regiokamp. We hebben opkomst in de Lange wanden van 13.30-17.00 uur.

Zaterdag/zondag 7/8 oktober hebben we regiokamp in Dwingeloo op het label terrein aldaar. Het thema dit jaar is: Het Moordmysterie.

We horen graag dat je meegaat!. Mocht je echter verhinderd zijn dan horen we dit ook graag, zodat we hier rekening mee kunnen houden. Je kan je opgeven door een mail te sturen naar scouts@vanswietengroep.nl. Met daarin je naam en of je wel of niet meegaat.

Wanneer je meegaat verwachten we je zaterdagochtend 7 oktober om 10.30 uur bij het labelterrein in Dwingeloo. Daar verzamelen we met elkaar. Probeer met elkaar af te spreken om samen te rijden.
Kosten zijn: 10,00 euro, deze kun je in een envelop met je naam erop meenemen en ter plaatse in Dwingeloo aan Ilja betalen. Kun je niet om 10.30 in Dwingeloo zijn (omdat je bijvoorbeeld moet voetballen), dan ben je alsnog tot 12:00 uur welkom in Dwingeloo. Vervoer moet je ook dan, zelf regelen. Zondag 8 oktober kun je om 14.00 uur weer opgehaald worden in Dwingeloo.

Twee weken daarna, in het eerste weekeind van de herfstvakantie, 20/21 oktober hebben we de JOTA/JOTI opkomst reserveer alvast dit weekeind in je agenda en laat je verassen tijdens deze jamboree on the air over de mogelijkheden. Zendamateurs staan paraat om jullie wegwijs te maken in de eter. Voor scouts bestaat de mogelijkheid om op vrijdagavond te komen, te overnachten en de hele zaterdag aan het programma deel te nemen. Jullie worden hierover nog apart geïnformeerd in een JOTA/JOTI mail, waarin meer staat over wat we gaan doen, waar we dat doen en wat de kosten zijn.

Zaterdag 4 november is er dan weer gewone tijd opkomst op de gewone plaats 13.30-17.00 in de Lange Wanden, maar….. gaan we wel installeren, Dat betekent dat vanaf 16.00 de ouders van de aankomende scouts van harte welkom zijn om dit mee te beleven. Als scoutfit dragen we een beige bloese, deze kun je via de scoutshop bestellen. Voor insignes zorgen wij, de kosten hiervan laten we spoedig weten en kunnen ter plaatse betaald worden aan de leiding.

Daarnaast is zaterdag 4 november de eerste VENDELRAAD, dit is een bijeenkomst welke gedurende het jaar steeds terugkomt met alle PL’s (Ploegleiders) en APL’s (Assistent Ploegleiders) 12.00 uur bij de Lange Wanden en neem je lunch mee. Erik en Robin begeleiden de Vendelraad.

Zaterdag 18 november is dan weer een gewone opkomst dag, van 13.30-17.00 in de Lange wanden.

Zondag 26 november, is er weer winterbosfestijn, bij de Koloniehof in Frederiksoord, de zaterdag ervoor, 25 november zijn we als scouts weer gevraagd om een leuk parcours in het bos te bouwen en vuurtafels te creëren voor het bakken van de drie-in-de-pan op zondag.Houd deze zaterdagmiddag dan ook vrij om te helpen bouwen. Informatie hierover volgt ter zijner tijd.

Zaterdag 2 december, hebben we een gewone (sinterklaas) opkomst van 13.30-17.00 uur in de Lange wanden

Zaterdag 7 december is er een kerstbeleving in Vledder, misschien goed deze datum in je agenda te zetten, We zijn als scouts gevraagd om hier hand en spandiensten te verlenen. Mocht je daar wat voor voelen, houd dan deze datum vrij. De kerstbeleving is rondom de Tippe en is van 13.00-21.00 uur. (Een gedeelte hand en spandiensten verlenen is al voldoende)

Zaterdag 16 december is onze klapper op de vuurpijl, de jaarlijkse Casino. Deze vind plaats op camping Padjelanta. Dit is een avondactiviteit, dus houd de namiddag en avond hier voor vrij!

Zaterdag 13 Januari, het lijkt nog ver weg, maar het is er zo. Gezamenlijke nieuwjaarsopkomst op camping Padjelanta.

Als scouts staan we ingepland om te helpen bij de zwerfvuilaktie, dit levert ons een mooie bijdrage op voor de clubkas.
In de mail ontvangen jullie een planning waarin je staat ingepland,onderling kun je natuurlijk altijd met elkaar ruilen, maar geef het even aan ons door. Elke keer is de bedoeling dat we met 4 scouts lopen. We proberen jullie allemaal 1 keer in te plannen.

Daarnaast zullen we jullie informeren betreffende de speculaasactie, welke we elk jaar in de maand November lopen. Ook hiervoor krijgen jullie natuurlijk nog bericht over hoe we dat precies doen.

We willen dit scouting aar met het kookinsigne voor scouts starten en zullen daarom met de scouts de aankomende opkomst, 23 september gaan verkennen hoe we dat het beste kunnen gaan inrichten, we denken aan: een keer voor, een keer na en twee keer tijdens een opkomst. We gaan kijken wie er belangstelling heeft. Daarna horen jullie hoe dat programma eruit gaat zien.

Zoals jullie zien gaan we weer een actief seizoen tegemoet, Lets GO……

We hebben er zin in en zien jullie graag tijden bovenstaande opkomsten, wanneer je een keer niet kunt komen, meldt je dan af,

Groeten van

Jullie scoutsleiding.