Opkomst Scouts 19 juni

Geplaatst op 3 juli 2021


Vandaag werd Luuk geïnstalleerd bij de Scouts. Hij moest de wet kennen als installatie eis en na het zeggen van de belofte was hij officieel een Scout. Deze opkomst gingen we bezig met kamp voorbereiding want dat is alweer bijna zover.

Aangezien bijna niemand weet hoe de groepstenten opgezet moeten worden en hoe de Coleman brander werkt was dit een uitgelezen kans op dit te oefenen. We deelden de groep in tweeën, bij Erik gingen ze de tent opzetten en bij Bas de Coleman brander uittesten. Erik liet eerst aan de groep zien hoe de tent gespannen moet worden en hoe de tent netjes in de zak moet. Daarna moest de groep zelfstandig de tent opzetten, dit ging in allebei de groepen super goed.

Bas liet zien hoe de Colemanbrander werkte en als er genoeg wasbenzine in de branders zit dan werkten ze prima. Er werd water opgezet op de branders en daarvan werd brandnetel thee gemaakt of koffie. 

De volgende keer willen we met mooi weer gaan vlot varen in de Vledder Aa. Hier krijgen jullie nog een mail over, hierin staat waar we verzamelen enz.

Groetjes,

De Scoutsleiding