Verslag 4 februari

Geplaatst op 18 februari 2023


Vandaag gingen we bezig met het insigne houtbewerking en stoken.

Eerst gingen we naar het bos toe waar iedereen 3 takken moest zoeken. 1 tak moest dun zijn die je kon bewerken met een zakmes, 1 tak moest polsdikte zijn zodat die door de midden gehakt kon worden en de laatste tak was voor het zagen. Na een zoektocht in het bos kwamen sommige zonder een dikke tak terug. Gelukkig vonden we een dode boom en die kon wel mee naar de Lange Wanden om in stukjes gezaagd te worden.

 

Bij de Lange Wanden deelden we de groep in drieën. Zo ging iedereen bezig met een onderdeel. De onderdelen waren: zakmes, hakken en zagen. Er werd bij ieder onderdeel vertelt over de veiligheid en hoe je het moet gebruiken. Zo kon iedereen veilig aan de slag en zo werd er hout gezaagd en daarna gekloofd. Van de dunne takken werd een speer gemaakt die we later in de opkomst nog nodig hadden.

Nadat alle groepen alle onderdelen gehad hadden was het tijd voor pauze.

 

Wanneer iedereen het drinken op had werd het laatste hout gekloofd en alle houtsnippers werden netjes opgeruimd. De stukken hout kwamen op een stapel in het houthok, waardoor die weer mooi gevuld was. Daarna ging de groep twee vuurbakken aansteken en werden er marshmallows op geroosterd.

Toen was het alweer vijf uur en tijd om af te sluiten. Iedereen die deze opkomst aanwezig was, heeft laten zien dat ze het insigne houtbewerking en stoken hebben verdiend. Gefeliciteerd!