Verslag scouts 15 april 2023

Geplaatst op 28 april 2023


Vandaag hadden we een bosspellen opkomst. Eerst werd er vlaggenroof gespeeld in drie groepen. Alleen we kwamen er al snel achter dat groepen gingen samen werken, dus de leiding hielp een handje mee. Nadat er 1 vlag was gevonden deelden we de groep in tweeën en werd er nog gestreden om een tweede en derde plek. Na lang zoeken waren eindelijk allebei de vlaggen gevonden en was het tijd voor het volgende bosspel.

Dit bosspel heet levend stratego, veel Scouts kennen dit met de bom en de vlag alleen wij hadden de dieren variant. Dus als de olifant werd gevonden was het spel afgelopen. Nu kwamen we er alleen achter dat de uitleggen bij de twee groepen wel een beetje verschillend waren. Bij de ene groep mocht ‘de bom’ wel tikken en bij de andere niet. Hierdoor ontstonden er mooie discussies onder de Scouts, maar losten de Scouts het samen weer op. Nadat de olifant was gevonden, was iedereen zo moe van het rennen dat het tijd was voor een drinkpauze.

Na de pauze werd nog het smokkelspel gespeeld en werden de Scouts per NPK patrouille naar de leiding geroepen. Ze moesten namelijk nog een zondagactiviteit door geven die ze graag met hun patrouille willen doen op NPK. Bij sommige ploegen moest gestemd worden, maar iedereen was er snel uit.

Toen was het alweer tijd om terug te gaan naar de Lange Wanden. Hier werd nog een potje Beren gespeeld en daarna was het alweer tijd om de vlag naar beneden te doen.

Tot volgende opkomst!