Zaterdag 10 december

Geplaatst op 21 december 2022


We begonnen met een aantal Scouts om 12:30 deze opkomst. Eerst gingen we helpen op de kerstmarkt in Vledder om de vuurkorven aan te steken/houden. Gelukkig waren er meerdere Scouts die hiermee hielpen, waardoor de mensen op de kerstmarkt tussendoor konden opwarmen bij de vuren.

Om 17:00 begon de officiële opkomst in het praathuis. De tafels waren al gedekt met aluminiumfolie en het was nog even wachten op de patat voordat we konden eten. Mayonaise en ketchup alvast op tafel en langzaam maar zeker werd iedereen wat voller van de patat. Na een tijdje even snel de tafels opruimen en alles klaar zetten voor de casinoavond. Er waren vijf tafels waar de Scouts hun fishes in konden zetten. Zo werd er gepokeerd en roulette kon je spelen bij twee tafels. Ook was er Black Jack en hoger/lager. De Scouts kregen allemaal hetzelfde aantal fishes en het was de bedoeling om heel veel te verdienen. Helaas werden er ook een paar Scouts blut, waardoor ze een lening aangingen bij de bank.

Het laatste kwartier was het de verdubbelronde, waar al snel de croupiers te weinig fishes hadden. Gelukkig had de bank nog fishes, zodat iedereen uitbetaald kon worden. Aan het eind van de avond werden de prijsjes op tafel gezet en kon iedereen bieden op de prijsjes. Er werd geboden op speciale kerstballen, sokken, schmink en nog veel meer. Zo ging iedereen met iets moois naar huis toe!