Zaterdag 15 januari

Geplaatst op 27 januari 2022


Deze opkomst was het de eerste scouting dag van het nieuwe jaar.

Het begon met de opening, wij (de vossen) zijn de ploeg van dienst dus wij moesten openen.

Jente was er niet dus Sander en Sam deden het openen.

Er waren twee groepen gemaakt, de ene groep ging deeg maken voor brood, en de andere groep ging hout sprokkelen. Het hout werd gekloofd, en gedroogd.

Met het kleine hout werd er voorbereid voor vuur.

De mensen die deeg gingen maken moesten deeg mix, boter en water bij elkaar doen om deeg te maken. Toen we klaar waren gingen Ravi en Bjorn en later Sam hout kloven, dat ging op een stapel.

Toen ging het vuur aan. Daarna gingen we broodjes maken met knakworst en warme chocolade melk drinken.

Het was al snel weer tijd om te gaan afsluiten.

De scouts.

Bericht van de leiding:

Het nieuwe jaar 2022 is begonnen! Hét jaar waarin scouting eindelijk hun 65-jarig bestaan van de HIT te kunnen vieren! Jij bent er toch ook bij? Dit jaar zijn er maar liefst 90 kampen die georganiseerd worden, verdeeld over acht plaatsen in Nederland: Heerenveen, Dwingeloo, Ommen, Harderwijk, Zeewolde, Mook, Alphen en Zeeland.

Wat is de HIT?

De HIT is een landelijk evenement van Scouting Nederland.

Het staat voor Hikes, Interessekampen en Trappersexpedities en wordt ieder jaar gehouden in het Paasweekend. Je kunt dan op kamp met andere scouts van jouw leeftijd van Scoutinggroepen uit heel Nederland. Elk HIT-kamp heeft zijn eigen programma en je mag natuurlijk zelf kiezen welke jij het leukste vindt. Inschrijven kan in je eentje, maar je kunt natuurlijk ook vrienden of vriendinnen meenemen.

Dat kan bijvoorbeeld een hike zijn: je loopt, fietst, vaart of rijdt daarbij een route door de omgeving, en komt ondertussen verschillende posten tegen. Of je kiest voor een interessekamp: je leert er bijvoorbeeld kamperen, paardrijden, koken, EHBO of je beleeft een spannend avontuur rond een themaverhaal. En wie van een echte fysieke uitdaging houdt, kan kiezen voor een trappersexpeditie waarbij je conditie en je uithoudingsvermogen flink op de proef worden gesteld.

En kun je voor jouw ouders geen oppas vinden? Dan zijn er speciaal voor jullie ook ouder-kind-kampen, waarbij kinderen van 7-11 jaar samen met hun ouders op kamp kunnen! De kampen worden begeleid door hele toffe en ervaren vrijwilligers van Scouting Nederland. Omdat er acht HIT-locaties door heel Nederland zijn, is er altijd wel een bij jou in de buurt.

Er zijn meer dan 40 HIT-kampen voor de scoutsleeftijd.

Wil jij meedoen, of meer informatie? Neem een kijkje op de website:

https://hit.scouting.nl/hit-courant