Zomerkamp Scouts (dag 2)

Geplaatst op 14 juli 2021

Dag 2 van het Scouts zomerkamp .......


Zondag 11 juli 2021  (dag 2)

Vanmorgen waren de Scouts om 7 uur alweer wakker en gezellig aan het kletsen in de tent. Ook de vogels waren hard aan het fluiten waardoor iedereen redelijk op tijd het bed uit was. Na een ontbijt met zelfgemaakte tosti’s was het tijd voor een activiteit die de Scouts graag wilden doen op kamp. Voor het kamp hadden we namelijk gevraagd wat de Scouts wilde doen/leren op kamp en wat ze wilden eten.

We gingen dieren vallen maken. Zo leerden de Scouts hoe je iets moet vangen als je moet overleven in het bos. Er werden grond vallen gemaakt. Deze maak je door een gat te graven en deze te bedekken met natuurlijke materialen. Na het maken van deze dierenvallen maakten we ze wel weer gelijk dicht, omdat er veel jonge konijntjes op het labelterrein lopen. Hierna was het alweer tijd voor de lunch.

Iedereen moest ook een wit shirt mee nemen op kamp en we hadden al meerdere keren de vraag gekregen wat we er eigenlijk mee gingen doen. Gelukkig was het dan eindelijk zover en mochten de Scouts hun eigen Mystery shirt maken, we zagen mooie creaties voorbij komen. Nadat er een foto was gemaakt van de mooie creaties werden de waterpistolen tevoorschijn gehaald. Ook stonden er op het veld twee emmers met verschillende kleuren verf gemengd met water. Het was tijd voor paintball in de vorm van levend kwartet. Nu moest je elkaar alleen niet aftikken maar elkaar probeer te raken met het waterpistool. Na een paar potjes waren de witte shirts niet meer erg wit en erg kleurrijk. Het was een geslaagd alternatief paintball!

In de avond aten we aardappels, sperziebonen en een gehaktbal. Wanneer de afwas klaar was en de keukens weer netjes waren was het tijd voor vrije tijd. Sommige Scouts gingen in hun tent een boekje lezen, andere gingen schommelen op de schommel, lopen over de slackline of gewoon gezellig kletsen bij de keukens. Ook werd het rode draad spel uitgelegd die het hele kamp duurt. Er zijn allemaal rode draadjes verstopt en wie aan het eind van het kamp de langste rode draad heeft, heeft gewonnen.