De stam doen een online Iscout

Geplaatst op 1 mei 2020


Door corona kunnen we geen normale opkomsten meer hebben. Vet jammer maar daar hebben we wel een goede oplossing voor! Een online opkomst. En het leuke van een online opkomst is dat je alleen internet, een mobiel of laptop nodig hebt en dan kun je al mee doen, het maakt niet uit waar je bent. En toevallig zit er een stam lid in Noorwegen die niet kan wachten om weer met scouting mee te doen. De opkomst organiseren is al een feestje omdat we elkaar weer kunnen spreken.
De opkomst zelf is een nog groter feest. Na het koffie kwartiertje delen we ons op in 2 teams. Deze 2 teams gaan tegen elkaar strijden met I scout reisvragen! Je kan 3 vragen tegelijk oplossen dus de 2 teams delen zich ook weer op in tweetallen. De vragen beginnen makkelijk maar dat wordt al snel anders. We reizen digitaal de hele wereld over en beantwoorden de vragen. Dit spel is dus ook nog eens goed voor onze kennis. Het samen nazitten gaat ook gewoon door. Dit was zeker een geslaagde avond.
Maar dat is nog niet alles! De stam doet nu ook samen dingen buiten de opkomsttijden om. Zo hebben een paar stamleden maandag meegedaan aan de online pubquiz van de slimste mens. Of we de meeste kennis hadden is niet zeker maar we hadden zeker de grootste lol. Op naar de volgende opkomst!  En een niet zo geheim geheimpje, die opkomst is ook al helemaal klaar en we kunnen niet wachten iedereen weer te zien!