Heel Holland bakt de stam edition

Geplaatst op 10 maart 2022


Vandaag hadden we een opkomst wat in het teken stond van bakken. Het thema was dan ook ‘Heel Holland bakt de stam edition’. Aan het begin van de opkomst gingen we hout sprokkelen voor de vuurbakken.

Wanneer we genoeg hout verzamelt hadden, werd het vuur aangestoken en goed onderhouden zodat er kolen ontstaan. De groep werd daarna in twee gesplitst en we gingen een appeltaart maken in de dutch oven. We mochten alleen geen weegschaal gebruiken, maar gelukkig wel een recept.

Er werd druk appels geschild, gegokt hoeveel bloem en suiker we nodig hadden en dan ook nog bedacht hoe de taart in de dutch oven moest. Het ene groepje deed eerst de appels en daarbovenop het deeg en het andere groepje het deeg aan de zijkant en onderkant daarop de appels en daarbovenop weer deeg. Dan de dutch oven in de kolen en wachten tot de appeltaart gaar is. Wanneer de taarten klaar waren werden ze geproefd door de jury.

Er moest toen nog een lastig besluit worden gemaakt, want welk groepje wint en wie wordt de bakker van de week?

De jury vond het een lastige keuze, maar uiteindelijk heeft het groepje van Mandy, Cristel en Nienke gewonnen en de bakker van de week werd Vaya.