Opkomst kruisboogschieten

Geplaatst op 10 februari 2017

De Victor Sierra stam heeft kruisboog geschoten onder toezient oog van Richard.


Zoals gewoonlijk zijn we begonnen met een lekker bakje koffie. Richard zorgde dat de laatste dingen klaar gezet werden. Ondertussen werd de sfeer al aanzienlijk gezelliger!

Nadat iedereen de koffie had was het tijd voor de uitleg. Richard legde alles stap voor stap uit. Bijna niemand ervaring met het schieten van kruisbogen dus dit werd zorgvuldig opgebouwd door allemaal de eerste ronde de kruisboog op een staander te leggen en vanuit deze positie te schieten. We hadden besloten om steeds met 3 mensen buiten te staan en de rest hadden een prachtige tribune gemaakt waar iedereen naar buiten kijken.

De sfeer zat er geweldig in en er werd door iedereen geweldig geschoten. Om het mik vermogen te vergroten gingen veel van ons nog de strijd aan tegen elkaar met het darten wat ook zorgde voor wat afleiding tijdens het wachten. Na de eerste ronden ging iedereen naar binnen die buiten waren en was het tijd voor een tussenstand. Richard kon even lekker opwarmen want hij moest helaas buiten blijven de hele tijd om tips te geven en natuurlijk de veiligheid te garanderen.

Nadat de tussenstand bekent kon iedereen weer gaan schieten. Doordat de tussenstand zo dicht bij elkaar lag was iedereen stiekem nog meer gedreven om nu vanuit de staande positie nog beter te schieten. Dit viel helaas vies tegen voor iedereen en dat zag je wel in de behaalde punten. Deze waren veel minder gelijk en dit gaf een mooie eind lijst.

Nadat we gezellig hebben na gezeten was het tijd voor het opruimen en verder na zitten van de tijd. We hebben met zen alle erg genoten en persoonlijk hoop ik dit in de toekomst meer te gaan doen.

Tot de volgende keer!

Geert de Jonge