Stam weekend in Bad Bentheim

Geplaatst op 19 mei 2022


Vrijdag 13 mei was het eindelijk zover en vertrok de stam richting Bad Bentheim. Bij het roompot park aangekomen hebben we alles ingericht en genoten we van de eerste avond. Er werd vooral bijgekletst en de algemene kennis werd getest bij meerdere kahoots.

De volgende dag gingen we een activiteit doen wat voor bijna iedereen een verassing was. We stapte in de auto en kregen een locatie waar we heen moesten, dit maakte ons alleen nog niets wijzer. In de auto werden er meerdere opties bedacht wat we gingen doen, misschien pitch en putt of toch een stadswandeling? Bij de locatie aangekomen midden in Enschede kregen we te horen dat we een escape tour in de stad gingen doen. We kregen een ipad mee en een koffer die handig kon zijn voor onderweg. We verdeelden onszelf in drie groepen en gingen op pad. Op de Ipad zag je waar je heen moest en als je op locatie was kon je de missie oplossen. Zo moesten we codes kraken door met een speciale zaklamp ergens op te schijnen of verschillende stofjes mengen tot er een bepaalde kleur uit kwam. 1 groepje heeft alles binnen de tijd gehaald en het spel ook gewonnen. Het was een zeer geslaagde middagactiviteit waar onze hersens goed hebben gekraakt. Na het escapespel hebben we op het terras heerlijk genoten van het weer en toen gingen we weer terug naar Bad Bentheim.

In de avond hebben we buiten gegourmet en daarna was het tijd voor de cocktail avond. Er werd van tevoren vertelt welke soorten cocktails je kon maken en daarna kon je zelf testen welke je het lekkerst vond. Tijdens de cocktails maken en proeven werd er door een groepje het songfestival gekeken en een ander groepje zat lekker buiten 30 seconds en take 5 te spelen. Voor sommige werd het een laat avondje, maar gelukkig konden we de volgende dag uitslapen.

Een kamp vliegt altijd zo voorbij en dat was nu ook het geval, het was alweer zondag.. Nadat iedereen een klein beetje uitgerust het bed uit kwam was het tijd voor de brunch. Het laatste gourmetvlees werd op gebakken en er werden gebakken eieren gemaakt. Het was een heerlijke brunch! Toen alles op was zijn we nog naar het zwembad geweest op het park en zijn daar vooral rustig wakker geworden. Daarna met zijn allen nog even Bad Bentheim in. We ploften op het eerste beste terrasje neer en zijn hier niet meer vanaf gekomen tot het avondeten. We hebben bij dat terras een pizza besteld en daarna gingen we weer terug naar het huisje. Bij het huisje aangekomen was het jammer genoeg alweer tijd om de tas te pakken en alle spullen weer op te ruimen. Het was een zeer geslaagd stam weekend!