Stamdoop en installeren

Geplaatst op 22 november 2023


Vandaag was het dan eindelijk zover de stamdoop vond plaats! Voor 6 stamleden werd het dan ook een spannende avond, de blinddoek moest om en ze stapten in de auto. Ongeveer 5 rondjes rotonde was er nodig om niet meer te weten waar we reden. De stamleden stapten uit in een donker bos en helaas waren er toen al een paar die wisten waar ze waren. Maar dat maakt de tocht terug niet minder makkelijk, want de stam moest ook nog verschillende attributes mee onderweg. Zo werd er een autoband, 2 piopalen, een waveboard en een eendje mee genomen.

Onderweg hadden de stamleden een lijst mee gekregen die ze konden uitvoeren onderweg. Er werd een piramide gemaakt, foto’s met voeten van de vloer gemaakt enz.

 

Na een lange tocht met verschillende tussenstops was het ongeveer kwart over 1 toen de groep bij de Lange Wanden aankwam. Daar stond onderdeel 2 te wachten, want ja je bent geen stamlid voordat je geïnstalleerd bent.

 

De vlag werd uitgerold en het scoutsteken werd laten zien. Nu moesten de stamleden 1 voor 1 een moeilijke zin opzeggen; ‘ik dien’. Nadat iedereen dit had gedaan werd iedereen nog gedoopt met de stam borstel en daarna was het tijd voor een hapje en drankje.

 

Het was weer een geslaagde opkomst!