Stamopkomst

Geplaatst op 8 november 2023


Vandaag stond heel Stam bakt op het programma. Eerst moesten er vuren gemaakt worden om later op te kunnen bakken. We maakten een appeltaart in de Dutch Oven. Alle appels werden geschilt en het deeg werd uitgerolt met een pindakaas pot. Aan creatieviteit ontbreekt niks binnen de stam. Nadat de appeltaart op de kalender stond was het tijd voor het volgende deel.

Iedereen moest cake maken in een conservenblik of in een sinaasappel. Hier kreeg iedereen een recept van maar de hoeveelheden moest je gokken, want er was geen weegschaal aanwezig. Ook mocht je een eigen draai aan de cake maken en er werden de gekste dingen toegevoegt zoals: Appels, Cacao of een scheurtje bier. Nadat alles op het vuur stond was het tijd om te wachten. Bij sommige stond opeens de sinaasappel in de brand waardoor de cake mislukt. Maar bij de meeste was de cake erg goed gelukt en er werd door iedereen geproefd.

Na een tijdje was het ook tijd om de appeltaart te proeven en we haalden hem van de kolen af. Het rook erg lekker en zag er uit als een mooie appeltaart! Iedereen had ondertussen een lepel en proefde van de appeltaart.

Het was een geslaagde opkomst!