Welpen op winterkamp

Geplaatst op 8 maart 2021


Dan was het eindelijk tijd voor het Winterkamp. Dit jaar geen overnachting maar een hele lange dag.

Om 10 uur stonden we dus met zijn alle bij de vlag om te openen. Deze week mocht nest blauw openen. De gids mocht twee kinderen aanwijzen, maar hoe heet iedereen ook alweer? Met wat wijs werk werden er twee aangewezen die de vlag mochten hijsen.

Voor 9 welpen was het best een spannende dag. Want ze werden vandaag geïnstalleerd. Per drie mochten deze welpen bij vlag komen staan. De ene moest de platte knoop doen, de andere de welpenwet opzeggen en weer een ander moest vertellen wie scouting heeft opgericht. Iedereen slaagde met vlag en wimpel. Dus mochten ze van de linkerhand 2 vingers op de vlag leggen en met de rechterhand maakte ze de welpengroet. Daarna moesten ze de belofte na zeggen die Bagheera op zei. Nu horen ze officieel bij de horde en daar hoort natuurlijk een cake bij.

Toen was het tijd om te beginnen met het programma van winterkamp. Als eerste stond er een tocht op het programma. Deze keer deden weer verschillende routetechnieken. De puntpijl en de smiley route kende we al. Deze keer gingen we ook de knopenroute lopen. De gidsen kregen van Bagheera een touw met een heel rits knopen. Elke knoop was een kruising. Bij 1 knoop moest je links, bij 2 knopen rechtdoor en bij 3 knopen naar rechts. Daarnaast stonden ook een paar foto’s van plekken in het route boekje die we moesten zoeken. Nest rood mocht als eerst weg, met een enthousiasten groep gingen we op weg. Toch wel lastig al die kruispunten, er werd dus af toe een voorbij gelopen door een aantal welpen waarop een andere welp zei “kom terug hier is ook een kruispunt.” Om vervolgens weer de zelfde weg weer te vervolgen.😉Onderweg toch even wat liedjes zingen. Hey wie horen we daar aan de andere kant van het bos? Het was echt een leuke en afwisselende tocht. Al had dat rondje om het vijvertje niet gehoeven. Eenmaal aangekomen bij de Holdehol zagen we ineens een welp lopen. Waren de andere er een vergeten bleek dat nest zwart alweer terug was ging niet helemaal goed met route.

Van wandelen krijg je trek dus was het tijd om te lunchen. Vandaag stonden er broodjes met knakworsten op het menu. Na de eerste ronde keken we in de pan. Ojee dat zijn er wel heel weinig voor een tweede ronde. Oeps foutje van Marala. Gelukkig ging een broodje pindakaas, chocopasta, jam en hagelslag er ook in.

Nadat we het eten op hadden was het knopen kwartiertje aan de beurt. Bagheera had een mooi knopen plankje gemaakt waarop alle knopen staan die nodig zijn om bij de scouts een keuken in elkaar te pionieren. Eerst de platte knoop en zo door naar de andere knopen.

Vanaf vandaag tot de zomer vakantie gaan we werken aan een nieuwe insigne. Deze keer gaan we werken aan het insigne Samen. Een van de eisen voor het insigne Samen, is het bekijken en het zelf maken van een SIRE reclame. Chil had een aantal van de reclames van SIRE gedownload. Na het bekijken van de SIRE reclames moesten de welpen met hun nest zelf een reclame verzinnen en maken. Complete scenario’ werden verzonnen, sommige welpen werden acteurs, anderen ontpopten tot regisseur of cameraman/vrouw. In totaal waren er 4 reclames. De reclames werden in de arena getoond aan de andere nesten.

Nu was het tijd voor de (hulp)gidsen om samen met Chil en Bagheera vuur te gaan maken. Ondertussen gingen de rest van de welpen een spelletjes ratten en raven spelen. Al snel was het tijd om aan het eten te beginnen. Per nest kregen ze een dienblad met groente. Hier moesten ze SAMEN een salade maken en groente snijden voor de soep die ze zelf gingen maken. Ook moesten er nog balletjes gedraaid worden die Raksha even in een pan aan bakte. Daarnaast stonden er ook nog pizza, tosti’s en wentelteefjes op het menu. Iedereen heeft lekker gesmuld.

Als laatste stond de film Chicken Run op het programma. In de pauze was er nog een lekker toetje met banaan met chocola. Na de film was helaas de dag alweer voorbij. Wel even snel naar de vlag om af te sluiten. Vanwege avond klok moesten we toch echt om 21.00 thuis zijn.

Groeten de Welpenleiding