Aan de slag met insignes zakmes, knopen en pionieren.

Geplaatst op 22 februari 2017


Met een nieuw gezicht in ons midden opende we zoals gebruikelijk. Daarna ging Mang uitleggen wat vandaag de bedoeling was. Hij deelde de groep in drieën. De overvliegers, die volgend seizoen naar de scouts gaan, gingen met Raksha en Hathi verder met het insigne zakmes (en veiligheid). Hiervoor moeten ze een blik openen met behulp van het zakmes en zonder hulp van de leiding. Ook moeten ze fruit schillen en snijden en laten zien dat ze veilig en hygiënisch konden omgaan met het zakmes. Met slechts een enkel klein wondje lukte hen dat prima.

Een ander groepje ging met Chill en Tavi knopen en pionieren. Zij kregen de opdracht een driepoot te maken en een brancard. Één van de brancards die ze maakten was zelfs stevig genoeg om de leiding te kunnen dragen. Ook lukte het deze welpen om schommels te maken, waarop ze vervolgens natuurlijk gingen schommelen.

Het derde groepje ging met Ikki en Oe mini pionieren. Hiervoor hebben wij een mini pionierset. Het lukte ze allemaal om een driepoot te maken. Daarna probeerden ze een wigwam te weven van satéstokjes en gingen ze een eigen ontwerp maken, wat verschillende kleine zwaardjes opleverde. Ook gingen ze nog knopen met dropveters. Lukte het ze de goede knoop te leggen, mochten ze de dropveters opeten.

Toen was het tijd voor pauze, met limonade en al het fruit dat de overvliegers hadden geschild en gesneden. Daarna gingen we een brancard race doen. Tavi had verschillende knuffels op het speelhuisje gelegd, die gered moesten worden. In vier groepjes gingen ze kijken wie niet alleen de snelste was maar ook de knuffels het veiligst terug brachten. Bij de ene stuiterde de knuffel een keer van de brancard, bij de andere werd deze gekild tussen twee stokken, maar uiteindelijk overleefden de knuffels het allemaal.

Na een paar minuten sneeuw happen gingen de overvliegers ook een driepoot maken, en daar hadden ze heel wat minder tijd en hulp voor als de andere hadden gehad. De bedoeling was dat de andere kinderen verzonnen wonden zouden gaan verplegen bij hun knuffels, maar de tijd bleek weer eens voorbij gevlogen te zijn en dus sloegen we dit over om naar het laatste onderdeel te gaan. Ze moesten ongelukjes naspelen en elkaar daarbij verzorgen. Daaruit bleek dat ze toch aardig gevorderd zijn wat EHBO betreft. En toen was het alweer vier uur en tijd om af te sluiten.

Volgende keer hebben wij een avond opkomst. Wij gaan dan een dropping doen.