Bomen planten op de camping

Geplaatst op 2 februari 2023


Vanuit de camping was de vereniging benaderd om te helpen bij het planten van bomen op de camping. Op de camping waren namelijk veel bomen weggehaald omdat er ziekte inzat. Dit betekende dat onder andere rond het veld bij het praathuis, maar ook langs de paden naar het praathuis er nagenoeg geen grote bomen meer staan. De vraag was of wij hier met o.a. de welpen en bevers wilden helpen. Hiervoor moesten we alleen wel even de opkomst een week doorschuiven. De camping had namelijk ook campinggasten hiervoor benaderd, en ging er vanuit dat we op de 28ste weer opkomst hadden. Helaas was dat niet zo, vandaar dat de opkomst een week verschoven werd.

Allereerst begonnen we natuurlijk met het openen bij de vlag. Naast een aantal bevers en een grote groep welpen, waren er nog 2 personen van het OT, de nieuwe voorzitter, beverouders en scout om te helpen. Ronald was al naar het praathuis gelopen om met ons de bomen te gaan planten. Maar voordat we dat gingen doen, liet Ronald zien wat er die morgen gebeurt was bij het stobben vrezen. Ze waren namelijk door een elektriciteitskabel gevreesd. En dat had een grote steekvlam gegeven. Daarna liepen we door naar een wada, waar ook een stukje uitleg bij gegeven werd. Een wada is een vijver die volloopt als er veel regen valt. Er is een overstort bij voor als de wada vol is. Hierdoor is het een mooie plek voor onder andere salamanders en andere waterdiertjes.

Daarna was het tijd om echt aan het werk te gaan. Op een drietal velden werden meerdere hagen geplant. Doordat we met veel waren ging dit best wel snel. Na een goed uur was alles geplant wat gepland moest worden.

Ondertussen waren Chil en Kaa( ja hij is er weer!) begonnen met een vuur maken. Van de camping kregen de kinderen allemaal lekker drinken en gingen we daarna marschmellows. Smoren en egeltjes te paard maken (blokje kaas met ontbijtspek eromheen)

De bevers gingen toen alweer afsluiten en de welpen gingen nog even een paar rondjes levend stratego doen.

Komende weekend staat het winterkamp weer gepland! Tot zaterdag!

Groetjes,

de welpenleiding