BP tocht 12 februari 2022

Geplaatst op 24 februari 2022


Dit keer openden de welpen bij de Lange Wanden en vandaar uit vertrokken ze met 6 auto’s naar Oranjewoud(bij Heerenveen) voor de 25ste editie van de BP tocht. De welpen gingen 5 kilometer wandelen  door -zoals later bleek-  landgoed Oranjewoud.

Scouting Heerenveen had een mooie route gemaakt en vanaf 8 uur ’s morgens waren er de eerste groepen al van start gegaan! De welpen werden in twee groepen verdeeld en met de eerste  groep liepen ook twee ouders mee. Per groepje was er een mooie route boekje met diverse –voor ons ook nieuwe- route technieken, zoals een smiley-, kruispunten- en een sm-sroute.

Eerst ging de tocht langs Museum Belvédère en al gauw kwamen de welpen bij het landgoed met de prachtige gebouwen, bomen en vijvers aan. Middenin was een speeltuin en daar mochten de welpen ook nog even spelen. Het was wel wat koud maar de zon maakte veel goed! Een paar keer  kwamen ze andere scoutinggroepen tegen die ook de 5 kilometer route liepen, maar er waren ook groepen die 10 kilometer liepen.

In totaal zouden er die dag zo’n 1000 scouting leden deelnemen aan de tocht! Het was perfect georganiseerd want het was bij de start en finish helemaal niet druk! Toen de welpen bijna weer terug gingen kwamen ze bij een ranjapost waar ook heerlijke oliebollen klaar lagen voor alle deelnemers. Met wat poedersuiker erop smaakte het nog veel lekkerder!

Het laatste stukje van de route ging over een bruggetje door een weiland met aan weerskanten een diepe sloot en tenslotte kwamen de welpen weer bij de auto parkeerplaats aan waar ook de scoutshop aanwezig was. Mang werd blij verrast met een Mang-badge en toen de welpen weer terug waren in Vledder en weer bij de Lange Wanden hadden afgesloten kregen ze allemaal een badge ter herinnering aan de BP tocht.