de Welpen deden aan EHBO

Geplaatst op 7 oktober 2020


Het beloofde een leuke opkomst te worden want er vlogen een aantal kinderen over (welpen naar de scout, van de scouts naar de explorers etc) Wij kregen 3 bevers bij de horde en we namen afscheid van 4 welpen die naar de scouts gingen overvliegen. De roversouts  hadden de avond ervoor al een prachtige kabelbaangemaakt en een aantal stamleden, leiding en een bestuurslid pionierden op de zaterdagochtend ook nog een mooie glijbaan. De weergoden waren ons gunstig gezind want het bleef tot ver in de middag droog! De welpen en bevers openden gezamenlijk en de overvliegers mochten de vlag hijsen.

Daarna gingen de welpen smokkelspel doen waarbij de overvliegers de douane was en de andere welpen moesten aanhouden en fouileren. Om 2 uur verzamelde iedereen zich rond de glijbaan op het grasveld en na een korte speech van de voorzitter Ewo en van Bagheera vlogen de bevers naar de welpen. Hathi deelde een overvliegplaat uit aan Ravi, Flynn, Marije en Dean en daarna gingen zij over de glijbaan naar de scouts toe. Hierna konden de kinderen naar de kabelbaan toe en werden hier veilig vast gelijnd door een roverscout. Heel jammer dat de ouders niet aanwezig konden zijn maar dit werd gecompenseerd door Thijn die filmde en foto’s maakte.

Na het overvliegen was er ranja en een koekje. De nieuwelingen konden hun nieuwe blouse aantrekken en dat vonden ze natuurlijk heel cool! Toen legde Raksha het volgende spel uit. De welpen mochten groepjes van 3-4 maken en hier gingen ze om de 10 minuten bij de leiding langs die verdeeld over de camping stond. Elke leider presenteerde zich door middel van een kort verhaaltje en een bij hun karakter passend spel. Bij behendige Kaa gingen de welpen een renbaarspel doen, bij sociale Marala tikkertje spelen op één been, bij stoere Hathi een voelkimspel(raden welk voorwerp onder het kleed lag), bij Chill de postbode een berichtenspel, bij Bagheera, de jager knopen maken en bij zorgzame  Raksha een EHBO oefening met een.mitella.

De tijd vloog en om 4 uur werd het eindsignaal gefloten. Alweer een beetje te laat werd de vlag gestreken en wensten de welpen en hun leiding elkaar een Goede Jacht! Tot over 2 weken!

Groetjes, Raksha