De welpen gaan online

Geplaatst op 17 april 2020


Afgelopen weekend was onze eerste thuisopkomst. Wel apart hoor. Geen vlag, geen logboek en bovenal geen welpen. Jullie worden gemist!

Het programma dat we bedacht hadden, was vooral gericht op het afsluiten van het insigne Wijde Wereld. Hieraan waren we al begonnen voordat het Corona virus in Nederland was en de beperkingen opgelegd werden. Nu moesten we sowieso nog 2 punten gedaan worden door iedereen, namelijk contact leggen met een andere scoutinggroepen. Dat kon via de extra JOTI (Jamboree On The Internet) gedaan worden. Daar konden de welpen ook proberen te achterhalen hoe welpen heten in andere landen. Hoewel een aantal kinderen het geprobeerd hebben, is het geen van de kinderen uiteindelijk gelukt om de vereiste 5 andere namen voor welpen te benoemen. Lang leve google dan maar, daar konden de welpen met een beetje zoekwerk de namen zoeken.

Daarnaast hadden ook nog een deel van de welpen een of twee opkomsten gemist. Deze moeten nog ingehaald worden. In de vorige mail, kan je zien wat nog gedaan moet worden om het insigne te halen. Hopelijk gaat iedereen hier nog mee aan de slag. Lang niet iedereen heeft dit nog gedaan.

Voor de komende periode willen we gaan werken aan het insigne Thuis. Voor de komende twee weken hebben we twee opdrachten voorbereid die jullie moeten gaan doen. De opdrachten zijn:

1. Voor het eerste deel moeten jullie eerst een tekening maken van jullie droomslaapkamer.

Dus hoe ziet de slaapkamer van je dromen eruit. Wat voor bed, kasten, speelgoed. Maar
denk er ook aan dat er een deur inzit zodat je er wel in kan komen.
Als jullie tekening klaar is maak je hem na van karton. Zo maak je hem 3d en kan je hem
goed bekijken.
Als de tekening en als je, je droomslaapkamer van karton af hebt stuur dan een foto naar Bagheera. Jullie vader of moeder heeft Bagheera’s telefoonnummer.

2. Als tweede ga je opzoek naar dieren die om je huis wonen en in je tuin. Probeer er zes te

vinden en zoek er plaatjes van op en plak ze op een groot papier. Let er wel op dat je
genoeg ruimte over houdt op het vel papier zodat je er later nog wat informatie bij kan
zetten over de dieren die je hebt gevonden. Je hebt nu op het grote papier plaatjes van
zes dieren staan die je om je huis of in je tuin hebt gevonden. Teken bij elk plaatje nu het
dier dat je hebt gevonden. Probeer ook wat informatie over de dieren te vinden zoals: waar ze leven in Nederland en komen ze ook nog ergens anders voor op de wereld. Hoe ze leven en hoeveel er van zijn in Nederland.

Hopelijk krijgen we veel mooie foto’s te zien!

Met vriendelijke scoutinggroet,

Het welpenteam