De welpen op de boerderij

Geplaatst op 11 december 2019


Omdat we er vandaag op de fiets eropuit gingen verzamelde we vandaag iets eerder om te openen.
Vandaag was het ook voor 2 welpen ook weer een spannende dag. Lana en Daan werden geïnstalleerd bij de horde.

Daarna was het tijd om met het aan het programma te beginnen. Tijdens een korte inleiding vertelde Marala een kleine uitleg over het stikstof probleem wat zich op dit moment afspeelt in de samenleving. Vandaag gingen we ook dan een kijkje nemen bij de boerderij van de familie van t klooster.

Rond 13.30 stapte we samen op de fiets op weg naar de boerderij. Aankomen bij de boederij moesten we eerst ons met zijn alle in een overall hijsen. Daarna kregen van boer Henk uitleg over het reilen en zeilen op een boerderij.

Maar wat is het leuker dan een rondleiding te krijgen op de boerderij. Eerst gingen we met ze alle bij de plek waar de koeien gemolken worden. Daarna gingen we per nest met een boer mee. Op deze boerderij worden zowel koeien en varkens gehouden. We mochten een kijkje nemen in melktank, bij de koeien en varkens stal. Ook was er een weegschaal waar wij met zijn alle op konden staan. Wat waren die biggetjes en kalfjes erg schattig. Bij sommige stallen moesten we toch even onze neus dicht knijpen het blijft ten slotte een boerderij. Ook zagen we wat deze boeren tegen de stikstof doet. Als laaste mochten we ook nog een kijkje nemen in tractor. Het was een zeer interessante rondleiding.

Het was zo leuk dat de tijd om gevlogen was en het weer tijd was om op de fiets naar vledder te gaan. Wel gek dat het leek of de terug veel sneller ging. Moe en voldaan kwamen we weer bij de vlag om snel af te sluiten.

Volgende opkomst verzamelen om 13.30 bij de tippe voor opkomst bij de kerstmarkt.

Groetjes Marala