Expressie opkomst

Geplaatst op 18 april 2017

Vandaag gingen de welpen zich bezig houden met expressie.

Wat is dat precies?


Dan kan uiteen lopen van dans, muziek, toneel tot jezelf presenteren/eigen indentiteit. Hiervoor gingen de welpen hun gezinssituatie en hobby’s in een Jungle tekening uiteen zettenwaar
ze als Mowgli of Shanti de basis vormden. Net voor de pauze gingen ze dmv een Vragenlijstje elkaar intervieuwen om erachter te komen wie ze zelf zijn, wat hun hobby’s zijn etc.en waar een mede welp zich zoal mee bezig houdt.

Jikke beeldde voor de groep uit wat ze later ze wilde worden wat zo goed werd gedaan dat iedereen het direct raadde, namelijk circusartiest! Maar eerst mochten de welpen een muziekinstrument maken en van oude kleding/kleden verkleedskleren
maken.

De meeste welpen leefden zich zo uit in het maken van een instrument dat ze aan dat laatste niet toekwamen. Het was in het Hordehol een getimmer en gezaag van jewelste. Je kon elkaar amper verstaan zo gingen de welpen op in de opdracht.

Na de pauze togen ze met z’n allen naar de scouts die in het bos op hen wachtten en onderweg mochten ze hun instrumenten gebruiken. Het werd een erg leuke lawaaiopkomst waar menig campinggast even naar kwam kijken.

Met de scouts gingen de welpen een zoekopdracht uitvoeren. In het bos waren per groep ongeveer 6 paaseieren met letters verstopt die tezamen een woord vormden. Als alle letters en woorden waren gevonden konden ze er een zin van maken, maar helaas werden niet alle letters op tijd gevonden. De zin was: de scouts-en welpenleiding wenst jullie vrolijk Pasen!

En hiermee was de opkomst aan een einde gekomen. Iedereen mooie Pasen gewenst en als je op HIT gaat ook heel veel plezier gewenst!
Groetjes, Raksha