Hike en overnachting

Geplaatst op 3 december 2021


Deze keer was de opkomst op een andere locatie, namelijk in Doldersum! We gingen deze opkomst een tocht lopen vanaf de dagcamping aan de storklaan. Omdat het een best lange tocht was begonnen we een half uur eerder.

Nadat alle kinderen er waren gingen we openen met vlag. De schommels waren de vlaggenmast en nesten stond dit keer in een cirkel rond de vlag. Nest rood was het nest dat als eerste op pad ging onder begeleiding van Marala en Bagheera. Het normale knopenkwartier was opgenomen in de route. Dus als de kinderen op een punt kwamen waar een knoop gemaakt moest worden, was er even geen instructie waar ze heen moesten goed. Pas bij het goed maken van de knoop gaf de leiding aan welke kant ze opmoesten. Ook waren er onderweg nog een aantal vragen. Uiteindelijk was het de bedoeling om langs de uitkijktoren op het doldersummer veld te komen. Dat hebben 2 nesten gehaald uiteindelijk. Nest rood via de instructie van de route, nest zwart was verkeerd gelopen en was naar de uitkijktoren gelopen. Nest groen en blauw zijn beide vanwege te weinig tijd uiteindelijk naar de brink gelopen. Al met al een leuke route, maar iets te weinig tijd.

Na de opkomst bleven de oudste welpen achter om ons, zover ik weet, eerste najaarskamp. De kinderen hadden hun spullen achterin de auto van Bagheera geladen en liepen onder begeleiding van Chil, Marala en Kaa naar het scouting terrein het loonbos. Hier gingen de oudste welpen een stukje extra uitdaging krijgen. Allereest moest natuurlijk de tent ingeruimd worden. Het was de bedoeling dat de welpen zelf eten gingen koken. Maar daar was natuurlijk wel vuur voor nodig. De welpen begonnen dus snel met vuur maken. En dat ging best wel goed, zelf hout kloven en het vuur opbouwen. Inmiddels was het al half 8 toen we gingen eten. Nadat de buikjes gevuld waren gingen we snel afwassen zodat we nog een spel konden doen. Het spel was wie ben ik. Aangezien het best een lange dag was geweest, gingen de welpen om ongeveer 9 uur hun tent in.

De volgende ochtend gingen we eerst gezamenlijk ontbijten met de scouts. Het volgende onderdeel op het programma was het zakmes insigne. Na een instructie van Kaa, die vertelde uit wat voor onderdelen een zakmes bestond en hoe je het zakmes veilig kan gebruiken, was het tijd om dit in de praktijk te brengen. De welpen leerden hoe ze een appel kunnen schillen, hoe ze een punt aan een stok moesten slijpen en hoe ze veilig touw konden snijden. Na de instructie en het leegruimen van de tenten, was het tijd voor een pot levend stratego met de scouts. Voordat we de vlag neer gingen halen, aten we snel nog een broodje knakworst.

Groetes,

Het welpenteam