Knopenkwartier en route technieken

Geplaatst op 9 december 2020


Nadat we geopend hadden begonnen we net als alle opkomsten met de knopenkwartier. Inmiddels kunnen  de meeste welpen de platte knoop en de schootsteek. Dus besloten we 2 nieuwe knopen in te voeren. De 8 knoop was zelfs voor leiding ook nog wel een uitdaging. Gelukkig kon bagheera en een van de welpen deze.

Na het knopenkwartier was het even tijd voor wat drinken en een speculaasje. Vergeleken met andere opkomsten was het flink frisser vandaag. Dus maar even springen, hinkelen, skiën en twisten om het warm te krijgen. Ook even een Haïti zegt springen net als commando pinkelen beter bekend.

Daarna was het tijd om door te gaan met het programma. Deze week stond er verschillende route technieken in de planning. We gingen aan de hand van de routetechnieken bolletje-pijl, strippenkaart en knooppunt een route lopen. Per nest legde Kaa uit hoe de route technieken werkte. Daarna was het tijd om op pad te gaan.

Per nest was het de bedoeling dat je uiteindelijk weer bij de hordehol uit kwam. twee nesten waren iets verkeerd gelopen. 1 nest was helemaal goed gelopen. Dat kwam misschien wel een beetje omdat Kaa en Marala in deze nest liepen. Deze beide hadden namelijk deze tocht uit gezet. Toch moesten de andere nesten toch even op hun wachten voordat we met het programma verder konden. Maat wachten duurt dan wel lang. Dan maar een spelletje raven en ratten. Toen ging de tijd ineens snel.

Nadat ook deze nest weer was aangekomen was het tijd om verder te gaan met het programma. Eerst even wat drinken om weer een beetje op te warmen. Als laatste nog even een spelletje Hollandse leeuw om nog een beetje warmer te worden en om de energie kwijt te kunnen. Het is weer het tijd van het jaar. Gezellig allemaal stuiterballen op het grasveld. Toen was het alweer tijd om af te sluiten.

Het word steeds kouder bij opkomsten dus zou u er voor willen zorgen dat u kind daar op gekleed is. In ieder geval een jas over het uniform. Mocht het toch te warm wezen dan kan deze zo uit gedaan worden.

Volgende opkomst staat in het teken van kerst.

Groetjes de Welpenleiding.