Najaarskamp 11-12 november

Geplaatst op 22 november 2023


Na de opkomst begonnen het najaarskamp, gewoon naast het Praathuis. Alleen de oudste welpen waren hiervoor uitgenodigd, om deze een extra uitdaging te geven.  Ook mochten ze een zakmes mee, spannend! Dus gingen we in klein committee verder.

Natuurlijk openden we eerst het kamp met het heisen van de vlag. Omdat het al het einde van de middag was, gingen we eerst aan de slag met het bereiden van het eten. Na het krijgen van veiligheidsinstructies mocht er met het zakmes groenten gesneden worden. Ook gingen we welpen aan de slag met vuur in de vuurbakken om het op te koken. De chili was welverdiende en ging er goed in. Ook hebben de welpen hun tent helpen opzetten. Later bij de scouts moeten zij dat immers ook doen, dus nu hebben ze er al een beetje kennis mee gemaakt. Wel was het gras nat zeg! Maar gelukkig vonden we nog een droog plekje. De leiding zette hun tent ernaast op.

Het was inmiddels donker. Tijd om St Maarten te lopen! Maar wacht, dat kan niet goed op de camping. Nou, dan doen we het tijdens een dropping! Dat was even zoeken,
want de weg vinden als groep is toch wel wat anders. Gelukkig waren er veel huizen in de buurt, en werd er een aardige buit opgehaald terwijl we de weg naar de camping terug vonden.

Even uitstuiteren, en het is tijd om tanden te poetsen en de tent in te gaan. Een frisse nacht, maar men was goed ingepakt en viel na zo’n dag dan ook rap in slaap.

De volgende ochtend samen in het Praathuis aan het ontbijt. Nu was het wel licht dus konden we met het zakmes aan de slag! Een herhaling van de veiligheidsinstructies en de verschillende onderdelen van een mes. Daarna opdrachten, zoals het slijpen en graferen van een tak, en het snijden van touw om letters te maken. Dat was spannend maar men nam de veiligheidsinstructies goed ter harte. Na wat oefening ging het al zekerder. De welpen zullen deze oefeningen om de zoveel opkomsten herhalen, om een zakmesinsigne te verdienen!

Tenslotte was er nog tijd voor een kort potje Levend Stratego, waarbij de tactiek toch weer anders werkt dan in een grotere groep.

Afsluiten bij de vlag, en alweer naar huis. Ongetwijfeld tijd om eindelijk thuis uitgebreid van al dat opgehaalde snoep te kunnen genieten 🙂