Nieuw gezicht in de jungle

Geplaatst op 31 oktober 2016

Afgelopen opkomst maakten de welpen kennis met een nieuwe leiding, en hebben ze toneelstukjes bedacht over de installatie van de volgende opkomst.


Vandaag was er een nieuw gezicht in de jungle. Tavi, de mangoest, zal ons vanaf nu vergezellen als hulpleiding. Tavi is een afkorting van de lange naam Rikki-Tikki-Tavi, waarvan de eerste twee namen wel heel erg lijken op die van Ikki, die de volgende opkomst zal worden geïnstalleerd als leiding, dus vandaar Tavi. Hij is snel, lenig, iemand van de aanpak, en helpt graag anderen.

Na een rondje jungle-kwartet kregen de welpen in verschillende groepjes opdrachten een toneelstukje te bedenken en uit te voeren. De volgende opkomst te installeren welpen kregen de opdracht een toneelstukje te verzinnen waarin tijdens het installeren iets raar, vreemd of engs gebeurt. Zij gingen samen met Raksha aan de slag en ondertussen konden ze de welpenwet oefenen en de andere dingen die ze de volgende opkomst bij het installeren moeten weten. De gidsen kregen de opdracht om een toneelstukje te bedenken waarin ze voor het eerst met de scouts op kamp zijn en er dan iets raar, vreemd of engs gebeurt. Ze gingen meteen enthousiast aan de slag en knippen, tekenen en knutselen om attributen te maken voor hun stukje.

De rest van de kinderen verdeelden zich in groepjes van drie met de opdracht een stukje te verzinnen waarin ze op kamp zijn met de welpen en waarin dan ook iets raar, vreemd of engs gebeurt. De horrorclown bleek erg in trek. Er werden hakbijlen en electrische zagen gemaakt van papier en karton. Sommige kinderen vonden het moeilijk iets te verzinnen of gaven aan liever geen toneelstukje te willen doen, en die vrijheid kregen ze. Zij gingen in plaats daarvan spinnenwebben maken van kastanje, satéprikkers en wol.

Na de limonade was er nog even tijd om de laatste handjes te leggen aan en toen moesten ze de toneelstukjes opvoeren. Jitte en Maarten waren geweldige horrorclowns terwijl bij het stukje van de te installeren welpen de ene na de andere tijdens het installeren neerviel omdat Julian graag alle koekjes voor zich zelf wilde hebben. Voordat we gingen afsluiten was er nog wat tijd over voor een spelletje Hollandse leeuw. De volgende opkomst gaan we echt installeren. Laten we hopen dat ze dan niet één voor één erbij neervallen…