Nieuwjaarsopkomst: Oliebollen,knieperties en cluedo

Geplaatst op 27 januari 2022


15 januari was het weer zover, de eerste opkomst van het jaar. Normaal is de eerste opkomst een gezamenlijke opkomst met de andere speltakken, OT en bestuur. Helaas kon dat niet doorgaan vanwege de corona beperkingen. Chil, Kaa en Bagheera waren de afgelopen weken druk bezig geweest om een mooi programma in elkaar te draaien. Maar waarom had Bagheera zijn scoutfit niet aan? Naast de gebruikelijke leiding waren er twee nieuwe gezichten. Dennis van het OT en Merel van de explo’s hielpen vandaag de welpenleiding een handje mee.

Nadat de vlag gehesen was, was het natuurlijk eerst tijd voor (kinder) champagne en oliebollen! De mannelijke leiding was de hele ochtend bezig geweest om de vette lekkernijen te bakken. Tijdens het eten van de oliebollen, ging Bagheera verder zoeken naar zijn scoutfit. Meerdere welpen werden ondervraagd door Bagheera. Maar niemand wist waar het groene overhemd van Bagheera was. Iemand moest hem hebben gestolen. Chil kwam met de oplossing. Rond het praathuis waren op meerdere plekken karakters te vinden. Er was bijvoorbeeld Kaa de materiaalbeheerder, Dennis de gebouwbeheerder, Marala de schele buurvrouw, Merel de explorer en Hathi de groepsbegeleider. Bij de karakters kon een spel gedaan worden, waarmee je hint kon verdienen. Zo kon je bij Bagheera b.v. scouting memory spelen, bij handige Dennis levend mastermind. Bij Raksha kon je een letter speurtocht doen, bij Mang een dronkenmans race. En hoe beter de opdracht gedaan werd, hoe beter de hint was die je kreeg. Na ruim een uur Cluedo spelen waren toch al best wat verdenkingen. De ene dacht dat Hathi de scoutfit gepakt had, de andere dacht dat Raksha gedaan had. Ook Kaa ging niet vrijuit volgens de welpen. Een enkele welp dacht dat Bagheera zelf de scoutfit verstopt had. Vlak voordat de ontknoping er was, werd er nog even een kniepertje genuttigd. Middels een ren je rot konden de welpen hun uiteindelijke dader kiezen. De oplossing was, dat Raksha het overhemd gestolen had en dat het via Kaa naar handige Dennis was gegaan. Die laatste had dus de scoutfit aan van Baghaara.

Nadat het mysterie opgelost was, gingen de welpen naar binnen. Daar was alles donker gemaakt en stond de speaker klaar om de nieuwjaarsdisco te openen. Verschillende hits van onder andere Snollebollekes en gebroeders Ko kwamen voorbij. Toen, op verzoek van Dennis, Andre Hazes met de laatste ronde voorbij kwam was het tijd om af te sluiten. Daar werden nog sterretjes aangestoken door de welpen om het nieuwe jaar goed te beginnen.

Dennis en Merel, hartstikke bedankt voor de hulp.

Groetjes,

Het welpenteam