Op avontuur bij de Talaab poel

Geplaatst op 8 oktober 2016

Vandaag hebben de welpen de nieuwe nesten bekend gemaakt. Daarnaast zijn zij naar "de Talaab poel" Geweest om waterdiertjes te zoeken en hebben ze afgesloten met een dierengeluidenspel.


Na het openen met de vlag en de Welpenwet werden de nesten bekend gemaakt. Dit is altijd wel spannend want bij wie kom ik in een nest en wie worden de gidsen en de hulpgidsen. De volgende indeling hebben we gemaakt:

Nest 1 Nest 2 Nest 3 Nest 4
Suzanne (gids) Jikke (gids) Jitte (gids) Emma (gids)
Lars (hulpgids) Julian (hulpgids) Maarten (hulpgids) Quinten S. (hulpgids)
Thijs Quinten Merfyn Eliasz
Martijn Milan Ruud Bjorn
Selene Rick Tessa Riva
Julian Calvin Puck

De bedoeling is dat we af en toe dingen gaan doen per nest, maar het kan ook zijn dat we eens iets apart gaan doen met de gidsen en hulpgidsen. Verder zorgt een gids en hulpgids dat zijn/haar nest bij het openen en sluiten goed staat en dat het nest stil is. Ook kan een gids – hulpgids bepaalde taken krijgen zoals de leiding ergens mee helpen e.d.

welpen1Nadat de nesten bekend waren zijn we naar een vennetje (spelgebied in het junglebook thema: de Talaab poel). Hier gingen we waterdiertje zoeken. Met behulp van schepnetjes probeerden we zoveel mogelijk verschillende diertjes te vangen. Als er iets gevangen was werd het in een emmer of een glazen potje gedaan en moest met behulp van zoekkaarten opgezocht worden wat voor diertje het was. Zo werden er veel bootsmannetjes gevonden maar ook waterkevers, waterschorpioenen, schaatsenrijders en waterspinnetjes en zelfs een aantal hele kleine salamandertjes.

welpen2Het was wel raar want de meeste kinderen vonden dat de meeste en mooiste diertjes in het midden van de ven zaten. De meeste laarzen waren dan ook te kort en al snel waren er vele natte voeten. Degene die geen laarzen aan hadden wilden natuurlijk ook wel verder het water in en dat gebeurde dan ook, op blote voeten, met alleen sokken aan of gewoon met schoenen en al. Het was gelukkig nog niet erg koud……..

Na een tijdje hadden we wel zo’n beetje alle soorten waterdiertjes gevonden en gingen we nog een spel doen in het bos. Hier moesten dieren die hetzelfde geluid maakten elkaar opzoeken. Dit was nog wel lastig want soms maakten dezelfde dieren wel heel verschillende geluiden. Zo was er een beer die GRRRRRBrrrrrrr deed maar de ander zei brom, brom.

Daarna snel weer naar het Praathuis en was het al weer het einde van de opkomst. Als jullie dit verslag lezen is de Jota-Joti opkomst al weer achter de rug en is de volgende opkomst op 22 oktober.

Groetjes, De Welpenleiding