Welpenopkomst 7 april 2018

Geplaatst op 13 april 2018


Nadat we de vlag gehesen hadden gingen we nog 3 welpen installeren.  Nadat deze welpen geïnstalleerd waren kwamen we erachter dat Kaa was verdwenen. Kaa had vandaag zijn laatste opkomst bij de welpen en wilde ervan doorglippen om geen afscheid te hoeven nemen. Nadat alle welpen in en rondom het Hordehol Kaa niet hadden gevonden, kregen we te horen dat iemand hem naar het bos had zien lopen. Eenmaal in het bos waren de welpen doodstil of ze ergens Kaa de slang konden horen. Gelukkig hadden we hem snel gevonden en was het tijd om wat te drinken.

Na het drinken ging Bagheera uitleggen wat we voor de rest van de opkomst gingen doen; namelijk hutten bouwen! Bij het bouwen van de hutten kon je dingen ‘winnen’ die je kon gebruiken bij het maken van de hut. Denk hierbij bijvoorbeeld aan touw, een zaag of 10 minuten hulp van een leiding. Ze konden deze dingen winnen door het woord goed te spellen met de semafoorvlaggen. Dit was nog best wel lastig want moest je het woord nou in spiegelbeeld doen, of juist niet? Doordat er goed samen gewerkt werd in het nest kwamen uiteindelijk alle nesten eruit. We hebben daarna nog even een pauze ingelast want in warm weer hutten bouwen is best wel vermoeiend ?

Na het drinken weer verder bouwen. Gelukkig waren alle hutten op tijd af en groot genoeg zodat het hele nest erin past. Nadat de hutten even waren bekeken door de andere nesten en de nodige foto’s zijn gemaakt was het jammer genoeg alweer tijd om naar het Hordehol te gaan. Hier sloten deden we om 4 uur de vlag weer naar beneden.

Controleer u kind alstublieft op teken, het is namelijk weer mooi weer en de teken worden weer actief!

Tot over 2 weken!

Groetjes,

De Welpenleiding