Opkomst 27 januari 2018

Geplaatst op 5 februari 2018


Vandaag werd de vlag gehesen door Thijmen en Maarten.

Deze opkomst staat in het teken van de jungledieren, de welpen leren welke karakters bij welk jungledier hoort.

Na het openen gingen we iets maken voor Chil, wat we hebben gemaakt is nog een verassing!

Met winterkamp neemt Chil jammer genoeg afscheid van de welpen, hij wordt namelijk explorer begeleiding.

Bagheera is de beste jager uit de jungle, omdat hij goed kan sluipen en spoorzoeken. Bagheera leert Mowgli praktische dingen om in de jungle te overleven. Hier gingen de welpen knopen en spoorzoeken.

Bij Oe gingen ze langzaam tikkertje doen. Dit was een tikkertje maar dan lopend, oe is namelijk een schildpad en komt niet zo snel vooruit.

Kaa de slang is heel lenig, slim en snel. De welpen moesten bewijzen of ze dit waren. Dit deden ze door een bal die tussen 2 mensen geklemd was naar de overkant te brengen. Het klinkt makkelijk, maar is moeilijker dan je denkt. Vooral als je 2 ballen hebt en drie personen.

Bij Hathi moesten ze verschillende voorwerpen voelen zonder dat je ze zag. Ze moesten dit voorwerp opschrijven en daarna uitbeelden aan de rest van het groepje. Deze activiteit past bij Hathi omdat ze goed voor jonge olifanten zorgt en de huid belangrijk is om te verzorgen.

Ikki is een gezellig maar chaotisch stekelvarken. Doordat ze zo chaotisch is verteld ze verhalen wel eens verkeerd door. Ook blijven altijd veel dingen aan haar stekels prikken. De welpen gingen een spel doen dat je zinnen aan elkaar moest door vertellen.

Raksha de moeder wolf zorgt altijd goed voor de welpen. Ze leerde EHBO, hoe leg je een mitella om en hoe werkt een verbandje.

Bij Tavi moesten de kinderen zo snel mogelijk een parcours afleggen. Eerst individueel en daarna in een estafette vorm. Tavi had deze activiteit bedacht omdat hij snel, lenig, handig en moedig is. Hier past een parcours langs pionnen en over een boom helemaal bij.

Aan het einde nog even Hollandse leeuw gedaan en toen was het alweer tijd om af te sluiten.

Groetjes,

Ikki

Belangrijk:

Vrijdag op zaterdag hebben de welpen winterkamp.

We beginnen vrijdag om 19:30 en sluiten zaterdag om 13:00 ons kamp af.