Opkomst 29 Januari

Geplaatst op 11 februari 2022


Het was weer tijd voor een nieuwe opkomst,

Vandaag stond er internationaal op het programma. Maar uiteraard begonnen we eerst met het knopen kwartier.Oei oei dat viel nog niet mee om vandaag de knopen onder de knie te krijgen. We oefenen elke opkomst, maar sommige knopen vergen toch nog enige oefening.

Daarna was het tijd om naar binnen te gaan. Per nest mochten we een land uitzoeken waar ze vandaag mee aan te slag gingen. Als eerste moesten ze een vlag en een mascotte maken van het land wat ze uitgekozen. Met verf en witte doeken ontstonden er super mooie vlaggen. Op stukken karton werden leuke mascottes gemaakt. De tijd vloog echt voorbij, dus was het tijd om even wat te eten en drinken.

Voor het volgende deel van het programma gingen we naar de het bos. We gingen daar hutten bouwen in de stijl van het land wat de nesten hadden uitgezocht. Om dit te kunnen maken had Raksha behang en karton verzameld. Deze moesten dus ook mee naar het bos, maar gelukkig hadden we hele sterke welpen die dat konden dragen. Ook wilden  we uiteraard de vlaggen meenemen deze bleken toch nog te nat te zijn. Gelukkig gaan we vaker hutten bouwen dus die komen dan vast wel van pas.

Per nest zochten we een plek in het bos. Hier moesten we een hut gaan bouwen van het gekozen land. De ene gebruikte dozen en andere gebruikte het karton. Ook werd er natuurlijk gebruik gemaakt van het bos en werden er overal takken verzameld. Iedereen was druk bezig toen er werd geroepen: nog vijf minuten en dan gaan we beginnen! Nog even snel de puntjes op i en toen werd er op de fluit geblazen. Tijd voor een potje vlaggenroof. Blijft toch leuk.

Als het leuk is dan vliegt de tijd voorbij, hop hop snel terug naar de vlag om af te sluiten.

Tot volgende keer, De welpenleiding.