Opkomst 5 juni 2021

Geplaatst op 18 juni 2021


 

Na een geslaagd NPK weer tijd voor een normale opkomst.

Nou niet bepaald normaal want er stonden een aantal nieuwe gezichten bij de vlag.

De bevers die volgend seizoen die bij ons komen kwamen alvast even kijken bij de welpen.

Na een kort namen rondje gingen we verder met de opkomst.

Chil vertelde wat we gingen doen. Namelijk tipi’s maken. De nesten werden verdeeld in meerdere groepjes en gingen aan de gang om een tipi (driepoot) te maken. Alle welpen en de bevers gingen enthousiast aan de gang. Nadat de mastworp nog een keer was uitgelegd ging dit heel snel. Na een tijdje was het dan ook tijd om verder te gaan met een spel met de gemaakte tipi’s met een bal moesten ze proberen de tipi van de tegenpartij om te gooien. Iedereen deed enthousiast mee. Ook met het tweede potje. In dit potje mochten de tipi’s niet meer rechtop gezet worden en won de gene die het beste kon verdedigen.

Van al dat rennen en gooien krijg je natuurlijk dorst. Dus tijd voor drinken en een koekje. Het drinken was al snel op. Dus verder met het insigne samen. Vandaag was het tijd voor kleurplaten of tekeningen voor opa’s en oma’s of voor andere mensen die je al een lange tijd niet hebt gezien.

Sommige hadden niet echt zin om te tekenen of te kleuren. Maar toen het tijd was om te stoppen hadden ze daar ook geen zin in. De meeste welpen hebben hun tekening mee naar huis genomen om weg te geven aan hun opa,oma of iemand anders.
We hadden nog even tijd voor een kort spelletje voordat we moesten afsluiten.

Na een korte uitleg van Franse buldog kon het spel gespeeld worden. Er was zelfs tijd voor 2 potjes. Daarna toch echt naar de vlag om die te strijken en naar huis te gaan.

Voor het insigne “Samen” hebben we nog een thuis opdracht dat is de volgende:

Ga opzoek naar 3 verschillende culturen. Zoek uit hoe ze leven en wat hun gewoontes en feestdagen zijn. Zijn ze erg verschillend met die van ons? Of zijn er dingen die zij doen die wij ook doen.

Groetjes de Welpenleiding