Opkomst bij de Menning

Geplaatst op 6 juni 2018


Opkomst bij de Menning

Op 2 juni hadden de bevers als de welpen een gezamenlijke opkomst bij verzorgingstehuis De Menning in Wilheminaoord. De bedoeling van de opkomst was om te ervaren wat ouderen ook ervaren als ze ouder worden. Daarvoor was er samen met de Menning een spellencircuit opgebouwd, in en bij de Menning.

Doordat veel van de ouderen een rustmomentje tussen de middag hebben, begon de opkomst later als normaal namelijk om half drie. Zowel de bevervlag als de welpenvlag hingen in de mast klaar bij het verzorgingscentrum, die door een bever en welp gehesen werden. Na het beverlied, en de logboek van de welpen (de wet werd even vergeten), was het tijd om groepjes te maken. Rebel maakt in totaal 8 groepen. Bij iedere groep kwam ook een oudere. Het was tijd om te beginnen met het circuit. In totaal waren er 9 spellen namelijk een visueel beperkte rollatorrace, een rolstoel parcours, geluidenmemory met oorkleppen, grote toren van Pisa, handen omtrekken en tekenen, duplo bouwen met handschoenen aan, een grote parachute waar een bal op kon of je kon er onderdoor rennen, pittenzakken gooien en ballen overgooien met netjes. Bij de rollator race kreeg je een bril op die deel afgeplakt was. Op die manier werd o.a. tunnelvisie gesimuleerd. Rond kwart over drie kregen we limonade aangeboden door de Menning met een koekje, om vervolgens weer fanatiek met de ouderen aan de slag te kunnen met spellen/opdrachten.

Tegen het einde aan kon je goed zien dat zowel de kinderen als de ouderen moe werden. Met andere woorden, een geslaagde middag. Bij het afsluiten kwamen ook een aantal ouderen mee in de kring. De vlaggen werden door de dezelfde welp en bever neergehaald. Het enige wat nog gedaan moest worden, was het beverlied en elkaar een goede jacht wensen.

Groeten Bagheera