Opkomst welpen  7 mei 2022-05-10

Geplaatst op 19 mei 2022


Zaterdag 7 mei was de leiding al vroeg begonnen om de materialen voor het NPK klaar te maken. Toen de welpen kwamen werd er nog de laatste hand gelegd aan een soort buffelschedel voor het thema Het Wilde Westen.

Het thema van deze scouting opkomst was: Scoutingtechnieken. De welpen kregen  na het gebruikelijke knopenkwartiertje uitleg over het kompas. Raksha testte daarna middels een Ren je Rot spel de opgedane kennis van de welpen. Na het stellen van een vraag  (komt de zon op in het oosten, heet de middelste ring van het kompas Windroos) renden de welpen naar het “JA” -of het “NEE”vak.

De welpen hadden goed opgelet want ze gingen meestal bij de goede antwoorden staan.

In de pauze werd er door Ronald, de campingbeheerder,  getrakteerd op pakjes drinken en drop-en fruitsleutels als dank voor het opruimen en schoonmaken van het terrein rond het Hordehol.

Na de pauze vertrokken de nesten van Chill en Marala voor een speurtocht met behulp van kompassen.

De nesten van Bagheera en Raksha oefenden ondertussen de yell voor het NPK en vetrokken 10 minuten later. De tocht duurde ongeveer een half uur en ging met een grote boog om de camping. Toen ze weer terug waren gingen de welpen  Blikspuit (verstoppertje met de bal) doen en bij het eindsignaal kwamen ook de andere nesten er aan. Omdat het warm was kregen de welpen nog een kopje ranja en toen werd het echt tijd om af te sluiten.

 

Groetjes, Raksha