Opkomst zaterdag 17 juni

Geplaatst op 27 juni 2017


Vandaag werd de vlag gehesen door Tessa en Maarten.

Na het vlag hijsen deden we een namenrondje.

Er waren namelijk veel bevers bij ons aan het kijken, dit i.v.m. doordraaidag.

We hadden 2 gasten deze opkomst Nelleke en Nel, zij hadden deze opkomst voorbereid.

Nelleke vertelde de welpen een leuk verhaal over de hommels, bijen enz. De kinderen luisterden erg aandachtig, veel kinderen hadden ook vragen of hun eigen verhaal over hun bijen in de tuin.

Hierna mochten ze zelf aan de slag met een bijenhotel. De kinderen konden takken zagen of knippen met een tuinschaar. De eindresultaten zijn super mooi geworden! Hopelijk gaan er bij de kinderen thuis veel bijen in zitten.

Na een drinkpauze met een verassingschocolade ei met als verassing een jungledier erin gingen we een spel doen. De kinderen konden stuifmeel verdienen door het gooien van dobbelstenen bij verschillende posten. Hierna was het al weer tijd om te sluiten.

P.S. Er zijn twee verkeerde snoeischaren meegenomen, Dit waren snoeischaren waar een stukje tape omheen zat. Graag deze scharen de volgende opkomst omwisselen met de snoeischaren die achter zijn gebleven (zie foto’s)

     

Volgende opkomst zijn de ouders het laatste uur welkom om een deel van de opkomst mee te maken, een kop koffie (of thee) te drinken en voor een presentatie over het zomerkamp (vanaf 15:00 uur).

Groetjes de Welpenleiding.