Ouder kind opkomst welpen 1-4-23

Geplaatst op 12 april 2023


Het was weer eens tijd voor een opkomst bij de welpen.

Dit keer waren ook de ouders van de kinderen bij de opkomst. Dit omdat ze een presentatie kregen over NPK en zomerkamp en om eens te kijken wat de welpen doen op een opkomst.

De ouders werden door de kinderen bij de groep gehaald en zo konden we openen met een hele grote groep. Nou ja openen…. Hathi had een ander idee. Die begon met de linker hand naar voren en rechts eroverheen wat we normaal gesproken aan het einde van de opkomst doen. Wat bleek deze opkomst was geen gewone opkomst maar een andersom opkomst. Dus na elkaar een goede jacht te wensen ging de vlag omhoog en begonnen we met de opkomst. De ouders gingen naar binnen voor de presentatie en de kinderen naar het bos om daar een kampdoop voor te bereiden wat jaarlijks terugkomt bij de zomerkampen.

De nesten werden verdeelt en zo ontstonden er in een tijdje 3 kampdopen die de ouders konden gaan doen. Met een touw in de ene hand en een blinddoek om vertelde de kinderen een verhaal en werden aan het einde de ouders gedoopt met een spons en een beetje water. Nadat alle ouders de kampdoop hadden gehaald was het tijd voor een kleine pauze. Maar dit keer natuurlijk eerst wat lekkers en daarna pas drinken. Want ja het was andersom dag.

Al het drinken was al gauw op en konden we verder met de opkomst. Voor nu stond er het douanespel op de planning. De groep werd in tweeën verdeeld en er kon gesmokkeld worden. Met als laatste ronde de ouders tegen de kinderen. Waarvan de kinderen dik van de ouders hadden gewonnen. Snel weer terug naar de camping voor het favoriete onderdeel van de welpen…… het knopen kwartiertje. Maar helaas waren er nog maar een paar minuten over van de opkomst over dus ging dat niet door. (De volgende keer misschien een knopen half uurtje????) Wel werd er nog geopend (of gesloten) en gingen alle kinderen naar huis.

Voor nu een goed jacht gewenst en tot de volgende opkomst.

Groetjes de Welpenleiding