Sporen zoeken in het bos

Geplaatst op 8 oktober 2021


Vandaag was het de eerste opkomst na het overvliegen. Vanwege het overvliegen van bevers naar de welpen en welpen naar de scouts was het tijd voor een nieuwe nest indeling. Dit seizoen hebben wij geen 3 maar 4 nesten. Ook hadden we weer een aantal kijkers die komen kijken of  scouting ook wat voor hun is.

Als eersten begonnen we vandaag met het knopen kwartier, een mooi gelegenheid om weer even te oefenen met de knopen. Vandaag stond er uitdagende scouting technieken op het programma, deze keer gingen we een driepoot pionieren met dwarsbalken. Om de dwarsbalk te kunnen plaatsen moesten welpen eerst beginnend vanuit de mastworp de kruissjorring leren. Veel welpen gingen dan ook enthousiast aan de slag met de driepoot. Ook waren een aantal welpen die er niet aan toe kwamen omdat ze zo druk waren met het oefenen van de knopen. De tijd vloog zo snel voorbij dat het tijd was om een rustmoment te nemen met wat te drinken en eten.

Daarna was het tijd om door te gaan met het programma. Zoals vorig jaar gaan we dit seizoen ook werken aan een insigne. Insigne natuur. Vandaag stond de opdracht natuur om de hoek. We gingen naar het bos en per nest was er een stuk afgezet. Hier moesten de welpen op zoek naar beestjes, sporen en schatten. Zo waren er heel veel pissenbedden te zien. Sporen konden we in het afgezet gebied niet vinden. Dus gingen we buiten het afgezet deel kijken op het pad. Daar waren een overvloed van sporen, al waren de meeste de sporen van een dier. Daarna kreeg ieder welp een stukje klei om een afdruk te maken van een spoor, blaadje, veer etc. Ook nu was de tijd zo weer om gevlogen.

Tijd om terug te gaan naar het hordehol om af te sluiten.

De komende opkomst gaan we verder met het insigne natuur. We gaan bollen planten in een potje. De kinderen moeten hiervoor een glazen potje meenemen waarin een krokusbol kan.

De Welpenleiding

De komende opkomst gaan we verder met het insigne natuur. We gaan bollen planten in een potje. De kinderen moeten hiervoor een glazen potje meenemen waarin een krokusbol kan.