Verslag Jungle dag

Geplaatst op 3 oktober 2018


Zaterdag 29 september was het zover, Jungle dag 2018.

Dit maal was het mooi dichtbij, in Diever bij de Schultegroep. Er waren onder andere scoutinggroepen uit Steenwijk, Assen en Erika. Het aantal welpen was bijna 200.  s’ Ochtends waren Raksha en Bagheera al naar Diever gegaan om de voorbereide spellen klaar te zetten, namelijk het maken van paspoorten door Ikki, “emoties” happen door Raksha en een parcours door Bagheera. Om half 1 vertrokken de welpen op de fiets bij de Tippe in Vledder.

De rode draad van de dag was dat de junglebook karakters in wonderland terecht waren gekomen en dat Rikki Tikki Tavi de hartenkoninging had uitgelachen. De hartenkoninging vond dat niet leuk en wilde Tavi zijn kop eraf laten slaan. Gelukkig kon de koning hier een stokje voor steken, door eerst een proces te doen. Op het moment dat dat zou gebeuren, vielen zowel broer wolf en koning en koningin in een scheur in de grond. De taak van de welpen was, om zoveel mogelijk groeikoekjes te verdienen bij de spellen zodat de koningin, koning en broer wolf zo groot zouden groeien dat ze uit de scheur in de grond konden stappen. Nadat alle welpen verdeeld waren in de verschillende groepen, konden de verschillende posten bezocht worden om daar de voorbereide activiteit te doen. Bagheera, Raksha (die voor de Jungle dag getransformeerd was naar Oe)  en Kaa stonden op een post. Ikki en de vader van Selene en Ravi liepen ieder met een groepje mee naar de verschillende activiteiten. De activiteiten waren onder andere een grote klimbaan, kabel baan. Ook was er van alles gepionierd voor de welpen. Om ongeveer kwart voor 4 kon dan eindelijk de koningin, de koning en broer wolf bevrijd worden. Hoewel de koningin alle koekjes op at, waren broer wolf en koning zo slim om in de rok van de koningin mee te gaan naar boven.

Daarna gingen we weer op de fiets naar Vledder. Door het tijdsverschil in de wonderland, waren we iets later dan gepland.

Volgende week, 6 oktober, is er weer normale opkomst bij het praathuis.

Groetjes Bagheera